Witam
Mam taki problem próbuje stworzyć stronnicowanie do pliku wywietlajšcego artykuły, jednak w ogole mi to nie wychodzi nie wiem dokladnie gdzie podpišć skrypt do istniejšcego skryptu, przeczytałem posty innych osob na forum ktore mialy z tym problem ale nadal nie wychodzi , czy moglby ktos mi powiedziec jak to dokladnie zrobic ? Moge sie tylko domyslac ze to jest pewnie dziecinnie proste no ale nie wiem i sie przyznaje bez bicia (IMG:
http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
skrypt wyglada tak...
<?php
####################konfiguracja!
#sciezka do katalogu z artykulami "." - oznacza biezacy katalog
$path_art = "artykuly";
#nazwa pliku w ktorym plik bedzie wykonywany
$index_art = "artykuly.php";
####################koniec konfiguracji
require("$path_art/admin/conf/config.php");
####################Security Fix against XSS attacks
include("$path_art/sec_xss.php");
####################
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<?php
$title = "artykuły";
include ("$path_art/admin/conf/header.inc");
?>
<script type="text/javascript" language="JavaScript">
<!--
function oknoDrukowania(url, width, height) {
var Win = window.open(url,"oknoDrukowania",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=yes,menubar=no' );
}
//-->
</script>
</head>
<body>
<?php
echo "<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="410"><tr><td width="100%" class="menunag2
">Kategorie</td></tr><tr><td width="410">"; $plik = "$path_art/kat/kategorie.szk";
}
else {
foreach($file as $value) {
if ($sp[0]!="") {
$kat = file("$path_art/kat/$sp[1].szk");
echo " <a href="$index_art?kategoria
=$sp[1]&n
=".urlencode(stripslashes($sp[0]))."">".stripslashes($sp[0])."</a> [".$ile."]<br>"; }
}
}
echo "</td></tr></table>"; }
$plik = "$path_art/kat/$kategoria.szk";
echo "<br><table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="410"><tr><td width="410" class="menunag
">".stripslashes($n)."</td></tr><tr><td width="410">"; $plik = "$path_art/kat/$kategoria.szk";
}
else {
echo " <a href="$index_art?artykul
=$sp[1
]&kategoria
=$kategoria">".stripslashes($sp[0])."</a><br>"; }
}
echo "</td></tr></table>"; }
$plik = "$path_art/kat/$kategoria.szk";
}
else {
if($sp[1] == $artykul) {
$plik_art = "$path_art/art/$artykul";
$file_art = file($plik_art); foreach($file_art as $value_art) {
echo "<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="0" width="410"><tr><td width="410" class="menunag
">".stripslashes($sp2[1])."</td></tr><tr><td width="410">"; echo "<tr><td style="border
-bottom
: 1px solid
#000099; padding: 5px;">".stripslashes($sp2[2])."</td></tr>"; echo "<tr><td style="border
-bottom
: 1px solid
#000099;"><small> Autor artykułu: <a href="mailto:$sp2[4]">$sp2[3]</a><br> Data dodania: <strong>$sp2[0]</strong> <span class="naglowek"><a href="$index_art">powrót</a></span></small></td></tr>"; }
}
}
}
}
}
?>
</body>
</html>
Dziękuje za pomoc
Hmmmm czy moglby ktos mi pomoc nie wiem naprowadzic na "trop" ? nie oczekuje tego żeby kto to za mnie zrobił - oczekuje jednie jakie podpowiedzi (IMG:
http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
pozdrawiam
Ten post edytował grzendi 2.05.2007, 18:35:07