![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym że wrzucam obrazek do DIVa który ma zadeklarowany rozmiar i chce go wyśrodkować w pionie ale nie bardzo jestem w stanie to zrobić:
a teraz css do tego
i gdzie ja robie błąd w myśleniu?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
jedna linie tekstu, a plik logo tak bedzie sie zachowywal, najlatwiej, bez dodatkowych kontenetow i akrobacji zeby dzialalo w IE, w pionie srodkuje sie ze pomoca line-height na kontener o wartosci rownej wysokosci tego kontenera oraz dodatkowo obrazkowi nalezy dac vertical-align: middle, aby wyrownac go do srodka tej "wirtualnej" linii tekstu ktora srodkujemy. co do bledu w mysleniu, "clear: both" na pewno jest bledne, z racji ze nie korzystasz z elementow "plywajacych", nie ma ono tutaj niz do rzeczy. pozdrawiam, Ten post edytował joshrob 1.05.2007, 09:34:24 -------------------- projektowanie stron internetowych - work
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i przerobiłem CSSa zgodnie z ty co mówisz
wygląda on teraz tak:
ale niestety nic nie pomogło ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widac przecenilem ponownie ie; trzeba dodac jeden boks w html pobawic sie cssem
ponizszy kod dziala na pewno w ie6/ff2.0.0.3/op9.20 jesli w ie7 jest zle, zmien komentarz warunkowy
pozdrawiam, /dopisane/ lub prosciej ze stylem in-line
pozdrawiam, Ten post edytował joshrob 3.05.2007, 08:33:04 -------------------- projektowanie stron internetowych - work
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:46 |