![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie... wykorzystuje listowanie katalogu do wyświetlenia plików lub katalogów w danym katalogu ale... potrzebuje jeszcze przed listowaniem poznać ilość plików/katalogów w danym katalogu aby wygenerować odpowiednią tabelkę w htmlu.
Wie ktoś czy istnieje jakaś funkcja w php w stylu np ? bardzo by mi to pomogło a jak nie to jak taką funkcję najłatwiej napisać ? ![]() PS : chodzi o PHP 4 bo w 5 znalazłem coś takiego :
Ale potrzebuje z php 4 ![]() Ten post edytował Setesh 30.04.2007, 18:39:43 -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj iteratorów i pętli while - po więcej odsyłam do manuala lub Google
![]() //wtedy nie będziesz musiał znać rozmiarów przyszłej tabelki, tylko prosto zapiszesz:
Ten post edytował pbnan 30.04.2007, 18:32:58 -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod count(glob('katalog/*.*'));
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tylko nie chce znowu pętelki sobie na szyje zakładać
![]() ![]() A jak niby dopasować to co napisałeś do tego :
Chcę zrobić tabelkę na zasadzie 3 kolumny na xx wierszy czyli coś ala... to : C1 C2 C3 ------ ------ ------ R1 ------ ------ ------ R2 ------ ------ R3 Więc nie za bardzo mi to pomoże jeżeli nie poznam ilości plików lub katalogów w danym katalogu ![]() To mi o dziwo wywala za każdym razem że tylko jeden plik znalazło ![]()
Mój błąd ![]() ![]() poprawka :
Ten post edytował Setesh 30.04.2007, 18:54:19 -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
| Google | CodeGear | Swiss Delphi Center (ENG) | digitalmars.com | 4programmers.net | dsdt.info | BinBoy | delphi.cartall.com.pl | CPW.net.pl | cyfbar.republika.pl| |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najszybszym sposobem będzie zrobienie petli czytajacej pliki w katalogu i liczenie ile razy wykonala sie pętla
![]() -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
tak tylko nie chce znowu pętelki sobie na szyje zakładać ![]() ![]() Taaa.... już to rozwiązałem na powyższym przykładzie za co wielkie dzięki dla href'a ![]() w sumie to można już ten temat dać jako ![]() ![]() -------------------- Znudził Ci się wygląd twojej v39'ki ? Zmień to! :)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:20 |