![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!!!
Mam następujący problem i nie wiem jak do tego podejść. Pisze stronkę która ma mi ułatwić prace i np ma być formularz zamówień w nim jakieś pola i między nimi pole kontrahenta (lista rozwijana) i jeżeli nie ma jeszcze to będzie link do strony z dodawaniem (strona otworzy się w tym samym okienku) i po wprowadzeniu danych kontrahenta to ma wrócić do formularza i pola które były wypełnione mają mieć tamtą wartość a na liście rozwijanej ma być ten dopiero co dodany kontrahent. I związku z tym mam pytania: - jak zapamiętywać dane z tych pól (w danych sesji ![]() Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź Rafał |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nie musisz tego robic w php, to zrób lepiej w accessie... założysz tabelki takie jak potrzebujesz, a zrobienie formularzy tego typu to 10 minut roboty...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 25 Dołączył: 23.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli Cię dobrze rozumiem, to sesja albo pola ukryte. Link do strony z dodawaniem musi wysłać fomularz, a sama strona z dodawaniem odebrać te dane i zapisać do sesji lub pól ukrytych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak nie musisz tego robic w php, to zrób lepiej w accessie... albo w excelu ![]() 1. Kolega wyraźnie pisze: Cytat Pisze stronkę która ma mi ułatwić prace 2. Jednak używanie PHP i MySQL znacznie mniej kosztuje niż wykupienie licencji na Accessa. Odpowiedź: Wejdź na php.net i poczytaj o 1. Cytat ten dopiero co dodany kontrahent. mysql_insert_id() 2. Cytat jak zapamiętywać dane z tych pól sesjach -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dzięki za odpowiedzi. Upewniłem się że dobrze kombinuje. Teraz czy to ma być Acess czy jakaś stronka wybrałem stronkę bo ma to działać w kilku miejscach a nie tylko u mnie w firmie i szczerze mówiąc nie wiem czy takie coś się da zrobić w Acessie. I jeszcze wątek Acess i licencje ja osobiście preferuje OpenOffice więc tam to jest za free. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. Rafał |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ja mam wersje 2.2 czy jakoś tak i mam coś w stylu Accesa i nazywa się to Base
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 10:56 |