![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam taki kod
Efekt jes następujący: "; echo "jestes zalogowany"; echo ""; } Co zrobić aby efekt był taki: jestes zalogowany Ten post edytował wiciu010 29.04.2007, 19:35:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sory wybacz ale ty chyba składni PHP nie znasz .. Jeśli chodzi o wywoływanie kodu w przeglądarce tzn wysyłanie go z serwera do klienta to wywołujesz go echem albo printem nie kumam twojego ostatniego punktu "aby efekt był taki" rozumiem że chcesz wywołać w przeglądarce ciąg znaków "<?phpjestes zalogowany?>" więc jeśli o to chodzi
Naprawdę trudno mi zrozumieć o co ci chodzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<html><head></head><body>
<?php if ($pokaz=="zaloguj") { echo "jestes zalogowany"; } ?> </body></html> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wogle nierozumiem o co Ci chodzi ale z domyśleń wynika że masz to zapisane w htmlu skoro wywala Ci echo itp a jak masz w php to walnij tylko to:
A html i head mozesz wstawić przed znakiem <?php jako zwykly html ;d |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię tak jak mówicie, ale wtedy po wciśnięciu w formularzu przycisku Zaloguj wyświetla mi biała stronę, bez żadnego tekstu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię tak jak mówicie, ale wtedy po wciśnięciu w formularzu przycisku Zaloguj wyświetla mi biała stronę, bez żadnego tekstu Jesteś pewien, że masz obsługę php na serwerze ? Dodaj do tego pliku:
I powiedz co się pokazało. Jeżeli nic zobacz źródło i poszukaj tekstu phpinfo. Jeśli jest taki, oznacza to, że dokument nie został przeparsowany - proste. Jeśli masz pewność, że masz obsługę php, zapisz plik z rozszerzeniem *.php. W razie ew. pytań przeczytaj przyklejony temat Temat: Najczestsze bledy, a także poszukaj na forum tematów dotyczących konfiguracji serwera ( myślę, że zainteresują Cię gotowe rozwiązania WAMP Server, Krasnal etc. ). Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Nic się ni pokazało. Nadal biała strona. Ale chyba mam php bo zainstalowałem Krasnala
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nic zobacz źródło[...] Nic się ni pokazało. Nadal biała strona. Ale chyba mam php bo zainstalowałem Krasnala Sprawdziłeś źródło pliku ? Nie jest to raczej możliwe, że Ci kompletnie nic nie wyświetla. ( Prawy klawisz myszy "pokaż/zobacz źródło" : P ) W razie ew. pytań przeczytaj przyklejony temat Temat: Najczestsze bledy, a także poszukaj na forum tematów dotyczących konfiguracji serwera ( myślę, że zainteresują Cię gotowe rozwiązania WAMP Server, Krasnal etc. ). Jeśli nadal nic zresetuj serwer. Stwórz nowy plik i zastosuj się do moich wzkazówek i punktu dotyczącego raportowania błędów w temacie, który Ci podałem wcześniej. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Mam taki kod i sprawdzam źródło strony w przeglądarce i część kodu traktuje jako komentarz. Pogrubiona część jest tak traktowana. Dlaczego?
Kod [b]<?php function admin_log() { echo "<p>[/b]"; /////////////// do tego miejsca jako komentarz echo "<form name="logowanie" action="admin.php" method="post">"; echo "Login: <input type="text" name="login"><br>"; echo "Hasło: <input type="password" name="haslo"><br>"; echo "<input type="hidden" name="strona" value="sprawdz">"; echo "<input type="submit" value="Zaloguj">"; echo "</p>"; } ?> Wrzuciłem stronę również na serwer za.pl Tam wg oferty jest obsługa php. Jednak nie wyświetla mi przygotowanych przeze mnie stron a jak daje pokaż źródło to kod php jest pominięty i w źródle nawet go nie ma Ten post edytował wiciu010 30.04.2007, 14:05:56 |
|
|
![]()
|
|
Wrzuciłem stronę również na serwer za.pl Tam wg oferty jest obsługa php. Jednak nie wyświetla mi przygotowanych przeze mnie stron a jak daje pokaż źródło to kod php jest pominięty i w źródle nawet go nie ma To jest normalne, że źródle strony niczego nie będzie, ponieważ kod jest wykonywany po stronie serwera i wszystko co jest objęte w tagach nie będzie wyświetlone, o ile nie będziemy tego chcieli. Przykładowo:
Proste. Jeśli chcesz, aby kod był wykonany to tą Twoją funkcję trzeba najpierw wywołać ( manual :: Funkcje ). Wszystko co miałem Ci do powiedziania już napisałem wyżej, zastosuj się do moich wzkazówek, a napewno rozwiążesz swój problem. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Ale o to chodzi że ja wywołuje tą funkcję. Mam plik funkcje.php a w nim kod:
Oraz plik admin.php z kodem
I jak w przeglądarce wpisuje adres.pl/funkcje.php to nic nie wyświetla. Więc stworzyłem sobie plik o nazwie kieruj.php z kodem
Jednak nic to nie pomaga gdy wywołuje plik mojastrona.pl/kieruj.php to nadal jest biała strona Ten post edytował wiciu010 30.04.2007, 15:43:06 |
|
|
![]()
|
|
1. Popraw we wszystkich swoich postach BB Code na poprawny, bo Twój wątek zostanie zamknięty.
2.
http://pl.php.net/manual/pl/reserved.variables.php 3. Sprawdziłem Twój kod u mnie działa poprawnie, musisz coś źle robić. Sprawdź jeszcze raz wszystko, zastosuj się do tego co Ci napisałem wcześniej. 4. Włącz w pliku kieruj.php raportowanie błędów. 5. Sprawdź ścieżki, czy napewno w pliku kieruj.php załączasz istniejący plik. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 05:43 |