![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam standardowy formularz tworzony dynamicznie: <form name=request enctype="multipart/form-data" method=post action=test.php> //początek pętli <input type="text" name=$tablica[$n] size="3" value="0"> //koniec pętli </form> nazwy pól znam i mam przechowane w tablicy $tablica[$n] jak w pliku test.php przchwycić wartości tych pól //pętla start $wartosc[$n]= $_POST[$tablica[$n]]; //koniec pętli nie działa czy może mi ktoś podpowiedzieć jak przechycić zmienne z formularza gdzie nazwy są przechowywane w zmiennych/tablicach. pozdrawiam Ten post edytował p_rzemon 26.04.2007, 11:01:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
źle określiłem z tymi tablicami, bo nazwy pól są pobierane z bazy MySQL
chodzi mi o to jak przechwycić zmienną której nazwa jest w innej zmiennej np. standardowo : $_POST['wartosc1'] a ja mam coś takiego $nazwa = 'warosc1' wiem że chcę przechwycić wartosc1 która jest przechowana w zmiennej $_POST[$nazwa] - coś jak by tak ale nie działa proszę o podpowiedź ew. czego szukać to co nie działało - działa, możliwe że źle nazywałem zmienne |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli to jest w tym samym pliku no to po prostu
ale w innym wypadku gdy sa to osobne pliki to hmmm pozostaje chyba zapisanie danych do sesji albo cookies. Niewiem czy dobrze zrozumiałem pytanie. PS. Kod HTML -> znaczniki HTML Kod PHP -> znaczniki PHP ![]() EDIT: Nie doczytałem poprzedniego posta do konca ... ;/ sory za nabijanie niepotrbnych postów jak by co to mozna smiało skasowac ;P Ale o tagach Pamiętaj ;P "[HTML]" i "[PHP]" ![]() Ten post edytował dawhol 26.04.2007, 19:56:04 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:34 |