![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam WIELKĄ PROŚBĘ.
Moze ktos zerknalby na ten skrypcik i podrzucil mi pomysl jak uniknac tylu selectow do bazy?? Jest aplikacja (mapa) i ktos sobie na niej zaznacza jakies obiekty (szkoly,dzialki itp.--10,100 nawet 1000 moze byc) no i ta aplikacja przesyla wartości tych obiektów do tego skryptu . Ale skrypt w takiej formie działa strasznie długo i wyskakuje mi błąd: Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in G:WWWobject.php on line 19 Pozdrawiam Oscarro. ################################ [php:1:75b1f4a5d5]<? echo "<html><head><meta http-equiv= Content-Type content= text/html; charset= iso-8859-2 ><link rel=stylesheet type=text/css href= CSS/css.css></head><body bgcolor=#ececec><center>"; if(!isset($_REQUEST['OBJ_KEYS'])) { echo "Nie wybrano Object Keys"; exit; } else { $wynik = str_replace("'","",$_REQUEST['OBJ_KEYS']); $tablica = split(",",$wynik); echo "Wybrano następuj±ce obiekty:<br><br>"; $mysql = @mysql_connect( "localhost", "root", "root" ); $mysql = @mysql_select_db( "dzialki" ); foreach($tablica as $tablica2 => $keys) { $query = "SELECT Pole2, numer_dzialki, powierzchnia, dzielnica, klucz, obreb FROM dzialki WHERE klucz IN ('$keys')"; $result = mysql_query($query); $row =mysql_fetch_array($result); $Pole2=$row['Pole2']; $numer_dzialki=$row['numer_dzialki']; $powierzchnia=$row['powierzchnia']; $dzielnica=$row['dzielnica']; $klucz=$row['klucz']; $obreb=$row['obreb']; echo " kod HTML ze zmiennymi $Pole2,$numer_dzialki itp. } mysql_close(); } echo "</body></html>"; ?>[/php:1:75b1f4a5d5] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odwroc akcje. zrob jeden select i w jego wynikach szukaj ...
-------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:? A tak w ogóle to foreach jest potrzebny
![]() Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym odwróceniem akcji. Moze juz za dlugo siedze przy kompie :cry: |
|
|
![]()
|
|
Nie odwracalem akcji tylko pozbylem sie foreach'a. Nie wiem czy to byl dobry pomysl. :idea:
[php:1:c6c0bfa751] <? if(!isset($_REQUEST['OBJ_KEYS'])) { echo "Nie wybrano obiektów"; exit; } else { $wynik = str_replace("'","'",$_REQUEST['OBJ_KEYS']); $mysql = @mysql_connect( "localhost", "root", "root" ); $mysql = @mysql_select_db( "dzialki" ); $query = "SELECT numer_dzialki, powierzchnia, dzielnica, klucz, obreb FROM dzialki WHERE klucz IN ($wynik)"; $result = mysql_query($query); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { $numer_dzialki=$row['numer_dzialki']; $powierzchnia=$row['powierzchnia']; $dzielnica=$row['dzielnica']; $klucz=$row['klucz']; $obreb=$row['obreb']; echo "wyniki szukania "; } mysql_close(); } echo "</body></html>"; ?> [/php:1:c6c0bfa751] Cytat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Olsztyn, Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie odwracalem akcji tylko pozbylem sie foreach'a. Nie wiem czy to byl dobry pomysl. :idea:
Jeśli działa to znaczy, że pomysł był dobry ![]() -------------------- I've dropped something... oh my god, it's a database!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 16:13 |