![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy zna ktos z was sposob na wysrodkowanie elementow np linkow lub obrazkow, ktorym nadana zostala wartosc display:block oraz float:left??
kombinuje i kombinuje, ale za nic w swiecie nie udaje mi sie tego wycentrowac, zawsze jest lekki "przechyl " na lewo Pozdrawiam kondor -------------------- To cholerne wino pozbawia mnie myślenia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niejestem pewien ale wydaje mi sie ze chodzi tobie o margin:auto dla elementu ktory chesz wysrodkowac
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie no, panowie: albo float albo wycentrowanie. Polecam też http://riddle.jogger.pl/2006/04/19/wszystk...trowaniu-w-css/
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czizas Gekon
wiem jak sie centruje w "normalnych" przypadkach, i te swoje linki zachowaj dla siebie pytalem sie czy zna ktos sposob akurat na powyzszy problem. wezmy np: cos takiego link ma byc wyswietlony w postaci "bloku" czyli np text i np szary background, a calosc tworzy jeden link. Kapiszi I tak ma byc wyswietlonych kilka linkow w jednej lini plus wycentrowanie. Zadne marginy auto i teksty:) aligny nie pomagaja --- Szacunku trochę! ~gekon stara się pomóc (pomijam że ma rację a Ty się mylisz) ale jeśli Ci nic nie daje Jego rozwiązanie to to napisz po ludzku i kulturalnie. Jak będziesz miał takie podejście to gwarantuje że wtedy Ty swoje pytania będziesz mógł zadać tylko sobie. ~mike_mech -------------------- To cholerne wino pozbawia mnie myślenia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to ja Ci mówię: albo float albo wycentrowanie. Możesz co najwyżej związać w kupę te linki (najlepiej listą, chodź jak się uprzesz może być div) i wycentrować ten cały "worek".
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
|
|
![]()
|
|
myslalem o liscie, ale oczywiscie jej nie wyprobowalem.
Dzeki Gekon A powyzszy post wcalenie nie mial byc atakiem na osobe ~gekona, fakt moze troche to "agresywnie "zabrzmialo"za co przepraszam, jesli to kogos urazilo. Pozdro Kondor -------------------- To cholerne wino pozbawia mnie myślenia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Skąd: Kraków/Lublin/Lubartów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu nie wsadzisz tego badziewia w diva, który będzie miał ustawione width:auto i margin:auto. Powinno się wyświetlić na środku...
EDIT: sorry, nie działa. Ale jakiś sposób na pewno się znajdzie... Ten post edytował frickle 26.04.2007, 18:26:06 -------------------- Lepiej kijek obcinkować niż go potem pogrubasić.
|
|
|
![]()
|
|
To jeszcze na zakończenie powiem, że nie jest łatwo mnie urazić (chyba, że jestem niewyspany)
![]() ![]() Ten post edytował gekon 26.04.2007, 23:21:05 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie dylematy rozwiązuję dodatkowym elementem, któremu ustawiam określoną szerokość i margin: auto;
To działa gdy to coś w środku tego div'a jest "sztywne" -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 13:05 |