![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc mam taki problem:
zainstalowalem sobie skrypt downloadu \, wszystko ok, dziala tutaj link: http://www.sites.cjc.pl/dow/download.php i gdy wstawiam na strone kod zeby by mi sie wyswietlal, kod: <? include "dow/download.php" ?> wyskakuje na stronie cos takiego:
co jest nie tak, i co lub jakiego kodu trzeba uzyc zeby mi to dzialalo na mojej stronie?? dzienkuje z gory za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez napisane jak wol ze nie ma polaczenia z baza danych i ze baza niejest wybrana
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
boshe... tyle wiem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisać dobre hasło, login, hosta i nazwę bazy do pliku konfiguracyjnego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego wywiedz sie w konfiguracji swojego konta jaki login i haslo do MySQLa jest poprawny - czesto roznia sie one od tego uzywanego do logowania np. do panelu administracyjnego.
-------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat boshe... tyle wiem ![]() ![]() Chyba troche szacunku dla osób pomagających Ci rozwiązać problem się należy ? |
|
|
![]()
|
|
ok.. dzienki za pomoc wszystki
![]() ale teraz mam innym problem, wstawilem na strone, niby wszystko dziala, ale jednak nie.. gdy naciskam na link do pobrania wyskakuje mi cos takiego: Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/download.php:6) in /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/download.php on line 148 a linia 148 to: Cytat Header("Location: ".$row['url']); co trzeba zmienic zeby dzialal link?? Ten post edytował Postrzal 25.04.2007, 10:54:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc ty chcesz pisać skrypty czy wszystko za ciebie:
masz jak wół podane: Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent sprawdz czy przed 148 linia nie wysyłasz żadnych headerów, ehhh..... Obstawiam że we wcześniejszych liniach coś już wypisujesz na ekranie, a to powinno być na początku.... Ten post edytował Amorph 25.04.2007, 10:56:30 |
|
|
![]()
|
|
ok.. umiescilem teraz ten kod:
na samym poczatku... i nadal to samo ![]() jest to możliwe że trzeba coś z edytować w innym pliku? a nie tylko w download.php ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to jest funkcja i może być wykonana na samym końcu skryptu, ważne jest miejsce wywołania funkcji a nie miejsce jej definicji. Podejrzewam że Amorph ma rację - wyświetlasz coś wcześniej (nawet spacja wypisana na ekran może dać taki niepożądany efekt - sprawdź czy w pliku download.php przed <?php nie ma pustej linii albo spacji).
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
nie wiem
![]() dołaczam link do pobrania pliku download.php , prosze niech ktos co sie zna na tym sie na to popatrzy... Plik Download.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez ci mowiono: nic nie mozesz wyswietlac wczesniej, a ty walisz full html przed wywolaniem header.
"wczesniej" dotyczy przed wywolaniem funkcji a nie jej definicją. musisz uzyc ob_start. Szukaj na forum pod haslem headers already sent -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
przeszukalem z 20 roznych tematow, jakies strony ale nadal niewiem jak to zrobic
![]() moglby mi ktos dac kod(albo co mam dokladnie wstawic i gdzie) lub zrobic mi z tym plikiem download.php i wstawic na forum?? prosze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Programuj pod kątem interfejsu, nie implementacji
Gang of Four michalbarys.pl |
|
|
![]()
|
|
nom.. umiescilem na samym poczatku i wyskauje cos takiego:
Cytat Fatal error: Call to undefined function phpgetit() in /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/download.php on line 2 ![]() ![]() Ten post edytował Postrzal 25.04.2007, 15:28:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tobie potrzebna jest praca u podstaw - tzw. organiczna (patrz również pozytywizm). Zacznij od kursów PHP, tutoriali, składni języka itp. i wtedy weź się za trudniejsze rzeczy.
Wstaw spację pomiędzy php i getit($id); Pozdrawiam -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
ja sie tym nie zajmuje.. ale musze wyjatkowo teraz cos zrobic...
no dalem spacje i : Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/download.php on line 2 tylko to zrobie i koniec mojej historii z php ![]() Ten post edytował Postrzal 25.04.2007, 16:12:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiesz co znaczy, że przed funkcją header nie może być wysłane nic do przeglądarki ? żadne echo, żaden html czy nic co po wczytaniu strony syświetli co kolwiek ?
Cytat Tobie potrzebna jest praca u podstaw - tzw. organiczna (patrz również pozytywizm). Świetny tekst! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 13:34 |