![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mianowicie mam taki problem (już nie pierwszy
![]() Chcę utworzyć taki pliczek PHP, który: 1. Losuje liczbę. ($losowy zakres: 1-60) 2. Otwiera i wyświetla plik: "ciekawe/$losowy.htm(ewentualnie $losowy.txt)" 3. Wyświetla >> Następny oraz << Poprzedni, ale już nie losując tylko idąc po kolei. Przykładowo wylosuje 45 i teraz wyświetla sie następny, a po jego kliknięciu otwiera sie 46 i analogicznie z poprzedni. 4. if $losowy = 60; to nie wyświetlaj(lub ukryj) Następny 5. if $losowy = 1; to nie wyświetlaj(lub ukryj) Poprzedni No i właściwie tyle. Teraz pokaże to co już zrobiłem. Wiem, że to zagmatwałem, ale musiałem sobie poradzić ze swoją wiedzą php ![]() show.php
Wiem że liniki:
nie mogą być ponieważ gdy mnie odeśle do tego pliku to nie wyświetli już ponownie tego skryptu :/ Ale o czym ja mówie, w tej chwili w ogóle nie chce sie wyświetlić. http://bemol.xt.pl >> Ciekawostki >> Przeglądaj lub bemol.xt.pl/ciekawostki/show.php Ten post edytował bemol 24.04.2007, 19:02:47 -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś tak to może wyglądać (to jeszcze nie jest dobre, ale na szybko chyba zadziała)
Ten post edytował Darti 24.04.2007, 19:25:05 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, troszkę to zmieniłem, bo były błędy
I teraz wyskakuje: Parse error: syntax error, unexpected $end in /var/www/sites/yoyo.pl/b/b/bbemol/ciekawostki/show.php on line 88 Podczas, gdy mój kod ma 87 linijek ![]() Edit: okazało sie ze brakowało klamrów ![]() Tylko teraz jest następujący problem, że pisze błąd, brak pliku podczas gdy on istnieje ![]() Ten post edytował bemol 24.04.2007, 19:29:24 -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w katalogu ciekawe maja być pliki:
1.htm 2.htm ... 60.htm A u Ciebie skrypt php jest w tym samym katalogu co plik *.htm Wrzuć wszystkie 60 (sic!) plików htm do podkatalogu ciekawe (podkatalogu względem katalogu, w którym jest skrypt). Ten post edytował Darti 24.04.2007, 19:43:49 -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
nie prawda.
![]() ![]() 1. Katalog "ciekawe" 2. nazwy plików w folderze ciekawe 3. skrypt o który sie rozchodzi na ftp wszystko mam identycznie jak tutaj na komputerze ![]() -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz jezeli zrobisz sobie cos takiego
to wynik bedzie taki Kod 1html czyli co? ![]() ![]() ![]() reasumujac ma byc tak
pzdr -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
hihi
![]() ![]() ![]() -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
|
|
![]()
|
|
i o tym pomyślałem i tak zrobiłem, ale z tego co widze zapomniałem o jeszcze jednej kropce (na 3)
![]() ![]() Edit: Niestety to nic nie zmieniło. Dla sprawdzenia dodałem sobie linijkę:
Niestety nic nie wyświetla. Ten post edytował bemol 24.04.2007, 20:12:26 -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurna przeoczenie zamien to na to
i zobacz czy plik istnieje -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
W tej chwili plik show.php wygląda następująco:
show.php
Prawie wszystko jest ok, bo wyświetla Poprzedni, następny i można przejść do strony. Tylko jest jeden problem. Jak klikniemy na poprzedni albo następny to wyświetli następną ciekawostkę, lecz już nie ma poprzedni, następny. Nad tym problemem dumam już 15h i nic nie moge wymyślić. Proszę o pomoc. Jeśli źle wytłumaczyłem, proszę zobaczyć na http://bemol.xt.pl/ciekawostki/show.php -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
|
|
![]()
|
|
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
|
|
![]()
|
|
lol, i działa
![]() Dzięki wielkie. -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:43 |