![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bryy.
Niby przez monitorem siedzę długo, ale boli mnie tylko jedno oko. Zakrapiałem sobie i nadal nic. Jak byłem jakiś czas temu u okulisty to dał mi takie kropelki że myślałem że mi przeżrą to oko na wylot. Poprzednio jak mnie oko bolało to przeszło po około 3 dniach. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego ? Bo mnie nawet ten ból ... nie boli tylko nie mogę się psia krew skoncentrować w ogóle. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yyy troche lol
![]() ![]() ![]() ![]() pzdro -------------------- :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak byłem jakiś czas temu u okulisty to dał mi takie kropelki że myślałem że mi przeżrą to oko na wylot. Bo to pewnie był lek doustny.Macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego ? Niby przez monitorem siedzę długo, (...) Idź do lakarza. On Ci powie żebyś przed komputerem siedział mniej. I będzie miał rację. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Nie wiem, ja bym promowałbym zmienić strategie tj, czasem poklęczeć, czasem postać.
Do lekarza czas iść ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo to pewnie był lek doustny. ![]() Ja nie mam z tym problemów, spędzam przy komputerze 16-18 godzin dziennie, tylko robię sobie 15-30 minutowe przerwy co jakiś czas. W tym tygodniu mam zamiar zmienić monitor przez co moja wydajność się trochę zwiększy ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli efekt suchego oka, o którym wspomniał ~TranceAddict, to pomagają (i to zauważalnie) okulary z powłoką antyrefleksyjną i innymi bajerami.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem podobny problem z okiem gdy pracowałem jeszcze na 15' 1024x768@75Hz w dodatku ustawionym bokiem.
Odkąd kupiłem LCD problem znikł. Komfort pracy jest bez porównania i zdecydowanie opłaca się taka inwestycja. -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popieram Empathon'a. Pracuje od 7 lat na matrycach LCD. Nie mam takich problemów. Tylko raz mi się to zdarzyło, ale o dziwo po siedzeniu w szkole. Tam korzysta się z monitorów CRT, które nieporównanie bardziej wyczerpują oczy. Ważne też, zjedź kontrast i jasność na najniższy poziom na jakim widzisz bardzo dobrze (pomoże oszczędzać oczy).
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh nie chcę się czepiać, ale
Turgon masz rocznik 1993, czyli masz (2007 - 1993 = 14) lat jak mozesz pracować od 7 lat ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...)Vidisc (żel do oczu)- kosztuje około 15 pln i przynam ze nawet dobry mialem jeszcze cos lepszego ale nie pamietam nazwy a na recepcie tak ktos napisał że doczytac sie nie moge Zaraz sobie kupię kilogram i poszukam tego Vidisc - Dzięki![]() ![]() ![]() pzdro Bo to pewnie był lek doustny. Nooooo widzisz to się zastanawiałem dlaczego okulista każe mi wciskać do oka czopki. (...) ![]() ![]() Ja nie mam z tym problemów, spędzam przy komputerze 16-18 godzin dziennie, tylko robię sobie 15-30 minutowe przerwy co jakiś czas. W tym tygodniu mam zamiar zmienić monitor przez co moja wydajność się trochę zwiększy ![]() Jeżeli efekt suchego oka, o którym wspomniał ~TranceAddict, to pomagają (i to zauważalnie) okulary z powłoką antyrefleksyjną i innymi bajerami. Dzięki też poszukam.Ehh nie chcę się czepiać, ale Właśnie mnie zastanawiało to pracowanie Turgon masz rocznik 1993, czyli masz (2007 - 1993 = 14) lat jak mozesz pracować od 7 lat ? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czepiam się
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
envp: Odmienność języka Lachów Sądeckich od reszty krajów. U nas nie "siedzi się przy komputerze" tylko "pracuje przy komputerze". Utarło się
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ech turgon, a ty zawsze musisz pokazywać jaki to z Ciebie inteligent jest, jaki jesteś odmienny i jedyny w swoim rodzaju. Odpuść se.
A co do bólu oka to odkąd mam lcd problem zniknął. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są dwa rozwiązania tego problemu.
1. Kilka razy dziennie trzeba zakropić sobie oczy. Ten "żrący" płyn jest miły w użytkowaniu jeżeli używasz go częściej a nie dopiero w momencie gdy oczy Cię bolą lub po całym dniu pracy przy monitorze. Pamiętaj, im częściej nawilżysz oko tym lepiej. 2. Zacząć nosić okulary. Nawet jeżeli nie masz wady to dobrze by było żebyś do monitora zakładał zerówki z antyrefleksem. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że oko przestaje mrugać gdy patrzy się na monitor. Okulary pozwalają na to aby oko mrugało. W ten sposób nie jest ono tak suche. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dokładnie o co chodzi z tym antyrefleksem, ale fakt faktem odkąd przeszedłem na patrzałki z tym "featurem" oko męczy się znacznie mniej. Miało się też lepiej prowadzić samochów wieczorem - ale albo okulista mnie naściemniał albo w moim modelu chyba brakuje jakiegoś sterownika :-)
Wcześniej używałem soczewek, ale niestety połączenie soczewki + kilka godzin przed kompem się nie sprawdza. Zauważalna poprawa była również po przejściu na lcd - choć pamiętam, że na początku oko musiało się przyzwyczaić do panelu i poprawa była dopiero po kilku dniach używania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgadzam sie z przedmówcami
![]() LCD + okulary z antyrefleksem = znacznie mniejsze koszty związane z inwestycjami w krople nawilżające do oczu ![]() Ten post edytował Magdalena Bętkowska 25.04.2007, 13:16:46 -------------------- Pozdrawiam
Magdalena Bętkowska SISCO IT GROUP SP. Z O.O. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bryy. Niby przez monitorem siedzę długo, ale boli mnie tylko jedno oko. Zakrapiałem sobie i nadal nic. Jak byłem jakiś czas temu u okulisty to dał mi takie kropelki że myślałem że mi przeżrą to oko na wylot. Poprzednio jak mnie oko bolało to przeszło po około 3 dniach. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego ? Bo mnie nawet ten ból ... nie boli tylko nie mogę się psia krew skoncentrować w ogóle. Ja tam sie nie znam, ale to może być cokolwiek. Może zatoki, może jakaś choroba krążenia, nadciśnienie czy coś... Jak jedno oko to stawiałbym na zatoki no ale jak mówię, nie znam się - nie jestem lekarzem ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może od razu powiedzmy koledze że ma raka a nie bedziemy mu tu bajki opowiadac o antyrefleksach i LCD
![]() -------------------- Pozdrawiam
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może od razu powiedzmy koledze że ma raka a nie bedziemy mu tu bajki opowiadac o antyrefleksach i LCD ![]() Rak rzadko objawia się tylko bólem głowy, więc raczej to nie rak ![]() Ja tylko daję alternatywę dla poprzednich pomysłów ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Rak rzadko objawia się tylko bólem głowy, więc raczej to nie rak winksmiley.jpg Aczkolwiek też niewykluczone. wiec to może być guz mózgu ( bez obrazy oczywiście) który uciska jeden z nerwów i stąd ból głowy a nawet oka ![]() -------------------- Pozdrawiam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:46 |