![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
chciałem uruchomić na mojej stronie skrypt listy mailingowej ccmail - na starym serwerze nie działa więc umieściłem go na nowym. Moja strona jest oparta na php-fusion więc dodałem nowy panel zawierający taki kod:
Tam gdzie ADRES_SERWERA wstawiłem oczywiście poprawny kod. Panel jako sam panel działa ale operacje w ccmail już nie - kiedy próbuję kogoś zapisać skrypt szuka plików na starym a nie nowym serwerze i wywala błąd o ich braku. Wie ktoś jak można to zmodyfikować aby działało z jednego na drugim serwerze? Wiem że lepiej dać skrypt na ten stary serwer ale ostatnio skrypt tam jakoś sam nawalił i nie wiem jak to naprawić (ale o tym już chyba pisałem). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie można zdalnie wykonywać skryptów znajdujących się na innym serwerze. Nie ma takiej możliwości.
Łukasz |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
No to kurcze jak można to zrobić? A wie ktoś może jak naprawić problem który mam ze skryptem na starym serwie?
Po wejściu do ustawień skryptu ccmail mam całyekran zawalony tekstami typu (interfejs ccmaila się ładuje ok): Cytat Notice: Undefined index: company_name in /home.6/j/a/c/jacenter/www/newsletter/functions/settings.php on line 27 Wskazuje to na problem w pliku więc zgrałem wszytsko na dysk, wywaliłem z serwera i wgrałem z powrotem na serwer ale skrypt czysty (ściągnięty ze strony autora) i dalej mam to samo. Nie da się zmienić ustawień a cały skrypt nie działa... próbowałem już grzebać w plikach czy coś z .htaccess ale dalej nic. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wyłączyłem ale wtedy skrypt wręcz ignoruje zapisywanie ustawień - nic się nie zapisuje choć komunikatów tamtego typu już nie ma.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:12 |