Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Losowe zdjęcia, Szukam
unnament
post 24.04.2007, 10:27:10
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 77
Pomógł: 1
Dołączył: 4.06.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam,
Poszukuje skryptu, ktory wyswietlalby losowe zdjecia. najlepiej, abym mogl dodac liste tych zdjec..i skrypt wyswietlal je losowo.
Go to the top of the page
+Quote Post
Atomic
post 25.04.2007, 06:44:05
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 28
Pomógł: 0
Dołączył: 21.02.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. /*
  5. Jezeli chcesz wykorzystać skypt zachowaj ten komentarz
  6. autor skryptu - Pawel Bryndza;
  7. kontakt- pawel1-81@o2.pl
  8. */ 
  9.  
  10.  
  11.  /* katalogiem domyślnym jest "galeria" */ 
  12. $sciezka_do_katalogu = 'galeria';
  13.  
  14. $n=0;
  15. if(@$d = opendir($sciezka_do_katalogu)){
  16.  
  17. while (!(($plik = readdir($d)) === false)) {
  18. if(stristr($plik, '.jpg') or stristr($plik, '.jpeg') or stristr($plik, '.gif')){
  19. $n++;
  20. $losowe_zdjecie[$n] = "$plik";
  21. }
  22.  }
  23.  
  24. if(!empty($losowe_zdjecie)) {
  25.  $losowa_pozycja = array_rand($losowe_zdjecie);  
  26.  
  27.  echo "<img src="$sciezka_do_katalogu/$losowe_zdjecie[$losowa_pozycja]">"; 
  28.  
  29.  
  30. }
  31. else echo 'Brak zdjęć';
  32. }
  33. else echo 'Błędna ścieżka do katalogu lub katalog nie istnieje.';
  34. ?>



Dodaj zdjęcia do katalogu galeria, skrypt pobiera nazwy automatycznie (dozwolone rozszerzenia jpg jpeg gif)
Go to the top of the page
+Quote Post
shreker
post 8.07.2008, 19:36:56
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 226
Pomógł: 0
Dołączył: 21.05.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Skrypcik jest super. Tylko jak i gdzie trzeba go przerobić żeby wyświetlał zdjęcia skalując je np do wielkości 800px x 600px.
Go to the top of the page
+Quote Post
loganek
post 8.07.2008, 19:39:08
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 81
Pomógł: 20
Dołączył: 14.06.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Kod
echo "<img src=\"$sciezka_do_katalogu/$losowe_zdjecie[$losowa_pozycja]\" width=800 height=600>";


--------------------
Impossible is nothing!!!
Go to the top of the page
+Quote Post
Iwan_Wojtek
post 24.12.2008, 19:49:24
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2
Pomógł: 0
Dołączył: 23.12.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Chcę wstawić ten skrypt w PHP-Fusion w jednej z Dodatkowych stron. Jako link do katalogu wklejam link 'http://www.adresstrony.pl/Zdjecia/' ale na stronie pojawia się bład:
Błędna ścieżka do katalogu lub katalog nie istnieje.

Co robię nie tak?

Ten post edytował Iwan_Wojtek 24.12.2008, 19:49:47
Go to the top of the page
+Quote Post
Pablo128
post 3.01.2009, 12:31:01
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 59
Pomógł: 2
Dołączył: 3.03.2008

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Cytat
Chcę wstawić ten skrypt w PHP-Fusion w jednej z Dodatkowych stron. Jako link do katalogu wklejam link 'http://www.adresstrony.pl/Zdjecia/' ale na stronie pojawia się bład:
Błędna ścieżka do katalogu lub katalog nie istnieje.

Co robię nie tak?


Powinien działać link, ale do konkretnego zdjęcia. Pokaż proszę dokładnie ten kod.


--------------------
NetroTech
Go to the top of the page
+Quote Post
tomi15
post 23.01.2009, 19:14:51
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 22.01.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


a jak zrobic zeby pobierac zdjecia z kilku folderow?
Go to the top of the page
+Quote Post
Greg_BigPhpAmato...
post 18.05.2009, 19:47:50
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 32
Pomógł: 0
Dołączył: 12.02.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam. Zastosowalem ten skrypt ale odnosze wrazenie ze wyswietla tylko losowo z pierwszych 10 zdjec. Zadne z dalszych...dlaczego tak sie dzieje? Mam 90 zdjec do wyswietlenia w obojetnie jakiej kolejnosci.
Go to the top of the page
+Quote Post
crazyqs
post 29.05.2009, 18:13:51
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 6
Pomógł: 0
Dołączył: 27.05.2009

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A powiedźcie mi jak zrobić by po kliknięciu na wyświetlaną miniaturkę otworzyło się w nowym oknie zdjęcie przedstawiane.
Go to the top of the page
+Quote Post
BoczekZG
post 24.07.2010, 00:45:11
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 10
Pomógł: 0
Dołączył: 23.07.2010

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam potrzebuję do tego skryptu dodatku w postaci takiej że:

Skrypt losuje mi zdjęcie z kilku podanych lokalizacji, oraz że po kliknięciu w zdjęcie wyświetla mi je FancyBox

Skrypt losowego zdjęcia:
  1. <?php
  2.  
  3. $sciezka_do_katalogu = 'zdjecia/sufity';
  4.  
  5. $n=0;
  6. if(@$d = opendir($sciezka_do_katalogu)){
  7.  
  8. while (!(($plik = readdir($d)) === false)) {
  9. if(stristr($plik, '.jpg') or stristr($plik, '.JPG') or stristr($plik, '.gif')){
  10. $n++;
  11. $losowe_zdjecie[$n] = "$plik";
  12. }
  13. }
  14.  
  15. if(!empty($losowe_zdjecie)) {
  16. $losowa_pozycja = array_rand($losowe_zdjecie);
  17.  
  18. echo "<img src=\"$sciezka_do_katalogu/$losowe_zdjecie[$losowa_pozycja]\" width=170 height=170>";
  19.  
  20.  
  21. }
  22. else echo 'Brak zdjęć';
  23. }
  24. else echo 'Błędna ścieżka do katalogu lub katalog nie istnieje.';
  25. ?>


Skrypt FancyBoxa (wyświetlający foto)
  1. <a id="example2" href="images/domek_prawy.jpg"><img alt="example2" src="images/domek_prawy.jpg" width="210" height="210" align="right"/></a>


Proszę o jakąś konfiguracje

  1. <?php
  2.  
  3. $sciezka_do_katalogu = ('zdjecia/budowa_domkow');
  4.  
  5. $n=0;
  6. if(@$d = opendir($sciezka_do_katalogu)){
  7.  
  8. while (!(($plik = readdir($d)) === false)) {
  9. if(stristr($plik, '.jpg') or stristr($plik, '.JPG') or stristr($plik, '.gif')){
  10. $n++;
  11. $losowe_zdjecie[$n] = "$plik";
  12. }
  13. }
  14.  
  15. if(!empty($losowe_zdjecie)) {
  16. $losowa_pozycja = array_rand($losowe_zdjecie);
  17.  
  18. echo "<a id=\"example2\" href=\"$sciezka_do_katalogu/$losowe_zdjecie[$losowa_pozycja]\"><img src=\"$sciezka_do_katalogu/$losowe_zdjecie[$losowa_pozycja]\" width=170 height=170>";
  19.  
  20.  
  21. }
  22. else echo 'Brak zdjęć';
  23. }
  24. else echo 'Błędna ścieżka do katalogu lub katalog nie istnieje.';
  25. ?>


Pomoże mi ktoś z dodaniem kilku ścieżek do wyszukiwania katalogów questionmark.gif? Bardzo proszę o pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post
vonpiotr
post 28.03.2011, 13:54:09
Post #11





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 22
Pomógł: 0
Dołączył: 28.11.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A co dopisać by zdjęcie było losowo wybierane raz na dzień. Czyli codziennie inne zdjęcie z folderu "galeira"
Go to the top of the page
+Quote Post
Pawel.Dabrowski
post 13.09.2011, 13:25:55
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 73
Pomógł: 0
Dołączył: 15.12.2009
Skąd: Łomża

Ostrzeżenie: (10%)
X----


a w jaki sposob moge ten skrypt opublikowac na stronie?
Go to the top of the page
+Quote Post
DM613
post 18.09.2011, 07:20:12
Post #13





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5
Pomógł: 0
Dołączył: 12.09.2011

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mały skryptu jest duża. Ale jak i gdzie należy przekonwertować go do robienia zdjęć i wyświetlania ich na przykład skalując rozmiar 800px x 600px.


--------------------

Tera Online GoldWOW Gold
Go to the top of the page
+Quote Post
rafalsumi
post 12.04.2012, 08:22:03
Post #14





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1
Pomógł: 0
Dołączył: 12.04.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam pytanie, skrypt działa, ale potrzebuje aby wyświetlało 8 wybranych zdjęć z katalogu, oczywiście 8 różnych.
Pomoże ktoś?
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.10.2018 - 14:20