![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak można zrobić, by w pliku HTML zamiast funkcji include (); można by użyć znacznika <!-- -->, by połączyć te dwie rzeczy. Np., zamiast w pliku HTML pisać include ("plik.html"); można by napisać <!-- INCLUDE plik.html --> Czy jest taka możliwość (na pewno jest, gdyż widziałem to w phpBB3 ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Poczytaj o systemach szablonów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie mogę znaleźć takie teksty?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Leżajsk\Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
najpewniej to Google a tak bardziej szczegułowo to np. Smarty Template Engine tam w dokumntacji mozesz znalezc wiele ciekawych rzeczy... pozdrawiam Ten post edytował webik 23.04.2007, 23:15:08 -------------------- Errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może to o SSI chodzi?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
devnul, dobrze trafiłeś, ale to nie działa :|
Zrobiłem folder styles/KeyStyle i tam umieściłem plik index.html Potem twoją metodą dałem na górze pliku:
A na dole:
Oczywiście pliki header.html i footer.html są w tym samym katalogu co index.html Ale i tak nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo to wymaga czegoś - prawda - chyba nie czytałeś uważnie źródła które dałem
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Z angielskiego jestem niestety trochę noga
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(manual) To permit SSI on your server, you must have mod_include installed and enabled. jak byk
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Aha, mam Apache i chyba niestety nie ma tam tego
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
jak nie masz to zainstaluj. co za problem?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Głupie pytanie, jak to zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dżizz.. trochę inwencji własnej, bo do niczego w życiu nie dojdziesz.
Jeżeli używasz Windows to zapewne wystarczy odkomentować linię LoadModule include_module modules/mod_include.so w configu apacha. -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście nie zadziałało
![]() |
|
|
![]()
|
|
bo oczywiście robisz coś źle
pochwal się czy sam instalowałeś apacha czy może ajkiś pakiet w stylu xampp itd. w ciemno to ja moge ci powiedziec że ptaki latają a psy szczekają -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, że sam instalowałem Apache'a
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK, zapewne jeszcze musisz to włączyć. Przeczytaj rozdział
Enabling Server-Side Includes chodzi o to: AddType text/html .shtml AddHandler server-parsed .shtml i o to: Options +Includes PS. Pisałem już o własnej inwencji? -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 16:41 |