![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie stronkę coś w rodzaju wikipedii, proszę o ocenę layout'u itd - celowość strony jest taka że nie podoba mi się wygląd wikipedii. Strona vikipedia , nie zwracajcie uwagi na szybkość działania ze względu na to że podczas pierwszego uruchomienia każdej z podstron (ale tylko pierwszego ogólnie - nie dla danego użytkownika - jest aktualizowana baza danych).
Postawiłem na czytelność , prostote nawigacji i przejrzystość. Oczywiście strona jest 100% zgodna z WC3.org html 4.01 jak również css 100% zgodności. Ten post edytował lopez86 23.04.2007, 17:44:08 -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zielony na białym
![]() -------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
"Necessitas ultimum et maximum telum est." "Ventem seminabunt et turbinem metent." "Gallia est omnis divisa in partes tres..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może u mnie inaczej wygląda niż u innych gdyż nie mam dobrze ustawionych kolorów na monitorze ale przemyslę zmianę zielonego ale na jaki
![]() -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. w rozdzielczosci 1024 mam poziomy pasek przesuwania (FF)
2. nieczytelne wszystko jest 3. za maly kontrast miedzy czcionka a tlem (trzeba sie wpatrywac bo za jasna czcionka) 4. wyliczenia sa wycentrowane - to jest nieczytelne 5. przeszukiwarka w zlym miejscu 6. nie widac co jest linkiem. Tzn mozna sie szybko domyslec ze pomaranczowe jest linkiem, ale jak jest kilka linkow obok siebie to jakos nie mozna rozpoznac czy to jeden link czy kilka 7. jakos tak ogolnie kolorystyka mi nie lezy 8. nic nie linkuje do strony glownej W sumie to z tej calej strony tylko tlo mi sie podoba, do czytelnosci i intuicyjnosci wikipedii daleeeeko daleeko W kod nie zagladam. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Spoko zostawie tło a całą resztę zmienię na nowo
![]() luźno luźno chłopaki - jestem zwolennikiem teorii że njbardziej budujące są krytyczne wypowiedzi, jak dokończę zmiany to napiszę i wtedy proszę o kolejne wskazówki , narazie proszę już nie komentować ![]() -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lopez86, czy Ty aby cwany nie próbujesz być? to przypadkiem dla google nie mialo być? spamem mi tu na kilometr czuć. A strona sie rozjeżdza tak jak i Zeman`owi, wygląd nie tragiczny - wykonanie od strony użyteczności - gorsze
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi też się rozpada, a tak po za tym to jest przerobiony them do WP :/
|
|
|
![]()
|
|
Devnul - definicja spamu w wikipedii jest często aktualizowana - spam a mirror to różne rzeczy (pragnę zauważyć). Nie pisałem że layout jest od podstaw zrobiony przezemnie ![]() Jeszcze jedno skąd ta sugestia że próbuje być cfany ? a może jestem a nie próbuje ![]() -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie pisałem że layout jest od podstaw zrobiony przezemnie To po co do oceny dajesz plagiat ? Co do spamu, to nie zwracałem na to uwagi. Ale spam ma różne formy, nie tylko rozsyłanie e-maili. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Devnul - definicja spamu w wikipedii jest często aktualizowana - spam a mirror to różne rzeczy (pragnę zauważyć). zdaje mi się że dobrze wiesz jaki rodzaj spamowania mialem na myśli - pomysł na "farme" stary jak świat (albo jak wikipedia Nie pisałem że layout jest od podstaw zrobiony przezemnie , ponadto nie kumam po co piszecie jak mówiłem że4 jak bede mieć czas to pozmieniam to i tamto i napisze i wtedy prosze o jakieś odpowiedzi. Jeszcze jedno skąd ta sugestia że próbuje być cfany ? a może jestem a nie próbuje ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda prawie identycznie jak ten z WordPressa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:20 |