![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam stronkę w necie jest zrobiona dla kilku użytkowników firmy gdzie są wyświetlane informacje dla nich. I chodzi mi oto aby zrobić tak że: W firmie mają do tego dostęp. (Mam NEO podzielone) W domu nie mają oni dostępu, ale ja w domu będę miał do tego dostęp (MAM NEO) Jak to zrobić i czy to się da coś takiego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli mają dostęp tylko z firmy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak oni mają mieć dostęp tylko z firmy. Ja mam mieć dostęp z każdego miejsca.
Wymyśliłem coś takiego, że na ich kontach będe sprawdzał ip i zrobię listę ip wszystkich komputerów w firmię i będą sprawdzane adres ip z tego na którym się logują z tą listą. A dla mojego konta brak takiej blokady. Czy to będzie działać?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Skąd: /dev/urandom0 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardzo kiepski pomysł. IP się zmienia. Możesz się łączyć przez serwery PROXY (pośredników). Zrób w php autoryzację, przez podanie hasła. Wtedy można mieć dostęp z całego świata, ale tylko wtedy jesli zna się hasło.
|
|
|
![]()
|
|
no to jest tak zrobione że jest login i hasło. Ale chodzi oto że pracownicy mogą mieć dostęp do tego tylko w firmie. W domu nie. A ja mam mieć dostęp wszędzie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Skąd: /dev/urandom0 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na razie warto pomyśleć, jak zrobić by dostęp był tylko w firmie. Czy macie firmową domenę?
|
|
|
![]()
|
|
Tak mamy. No wymyslilem też coś takiego że można by było zapisywać jakąś zmienna do ciastek na każdym kompie i w przypadku braku tej zmiennej musi admin sie zalogować przez co automatycznie ta zmienna powstaje. No ale po wyczyszczeniu cookies jej tam nie ma. Więc nie wiem jak to ominąć
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używać session_start()
http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_...tion/index.html Może tutaj znajdziesz coś dla siebie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 16:26 |