![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacząłem naukę php i mam problem z wyswietleniem FF.
Do html wklejam <?php echo "<p>Przykładowy tekst.</p>"; ?> Wszytko wklejam w sekcji body i używam programu edhtml to tworzenia stron. Czy ten błąd wynika z tego że nie mam czegoś zainstalowanego? Nie mam na razie żadnego serwera, bawię się tak w "wersji off-line". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj sobie pakiet np. XAMPP. Pliki zapisujesz z rozszerzeniem *.php i umieszczasz je folderze o nazwie htdocs (jeśli chodzi o program xampp). W przeglądarce wpisujesz adres http:\\localhost\twoj_plik.php. Możesz również skorzystać z programów easyphp albo krasnal, ale ja polecam xampp'a.
Pozdrawiam. -------------------- Początkujący
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez serwera nie ruszysz... polecam program easyPHP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A ja dam jeszczę jedną propozycję:
WAMP ![]() -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc, będę próbował. Jakby nie wyszło, to pewnie jeszcze będę pytał...
Co do osadzania php w html i instalacji. Kupiłem książkę heliona dot php i my sql, zgodnie z wytycznymi zainstalowałem mysql, php i apache 1.3.31 (w tej kolejności) i dalej przeglądarka nie widzi kodu osadzonego w html. Pytanie jest takie: czy to że nie zachowałem kolejności instalacji może mieć wpływ na działanie? Jeżeli nie, to pytam oczywiście co robię nie tak. ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej skorzystać z pakietów, które automatycznie instalują PHP, MYSQL'a i inne bajery potrzebne do uruchamiania kodu php na windows. Oprócz projektów wymienionych przez @Sokal, @stju, @=kokos= są jeszcze inne (np AppServ, Krasnal).
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i dalej przeglądarka nie widzi kodu osadzonego w html. sprobuj zmienic rozszerzenie pliku z .html na .php i powinno pomoc -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też jestem początkującym, ale nie polecam korzystać z żadnych tych programów. Najlepiej zarejestrować się na darmowym hostingu i działać.
Ten post edytował bemol 26.04.2007, 16:31:40 -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:56 |