![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowanego Apache 2.2 i nie bardzo mi wychodzi skonfigurowanie VirtualHostów. Znaczy mam:
Plik /etc/apache2/sites-available/default Kod NameVirtualHost * <VirtualHost *> ServerAdmin webmaster@localhost DocumentRoot /var/www/default/ <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <Directory /var/www/default/> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride None Order allow,deny allow from all </Directory> ScriptAlias /cgi-bin/ /var/www/default/cgi-bin/ <Directory "/var/www/default/cgi-bin"> AllowOverride None Options ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch Order allow,deny Allow from all </Directory> ErrorLog /var/log/apache2/default-error.log # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog /var/log/apache2/default-access.log combined ServerSignature On </VirtualHost> i drugi plik /etc/apache2/sites-available/domena.eu: Kod <VirtualHost domena.eu> ServerAdmin user@jakis.mail DocumentRoot /var/www/domena.eu/ <Directory /var/www/domena.eu/> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride All Order allow,deny allow from all </Directory> ScriptAlias /cgi-bin/ /var/www/domena.eu/cgi-bin/ <Directory "/var/www/domena.eu/cgi-bin"> AllowOverride None Options ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch Order allow,deny Allow from all </Directory> ErrorLog /var/log/apache2/domena.eu-error.log # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog /var/log/apache2/domena.eu-access.log combined ServerSignature On </VirtualHost> i jak wpisze swój adres IP to teoretycznie powinien wyświetlić stronę z /var/www/default/ a tymczasem nie ważne co wpisze czy domena.eu czy adres IP to i tak dostaję stronkę z /var/www/domena.eu/ co jest efektem niepożądanym. Czy ktoś może mnie nakierować lub objaśnić co jest źle i co poprawić by to zadziałało poprawnie... ? [dopisane] Dobra poradziłem sobie... Dla potomnych: http://httpd.apache.org/docs/2.2/vhosts/name-based.html Ten post edytował angel2953 23.04.2007, 20:03:09 -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:29 |