![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2006 Skąd: okolice Elbląga Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Otóż mam formularz i chciałbym aby po kliknięciu przycisku Wyślij, na czas kiedy dane będą wędrowały przy pomocy AJAXA, strona się przyciemniła i po środku niej widniało małe okienko z napisem "Proszę czekać...". Od kliku dni próbuje znaleźć coś na ten temat i żadnych rezultatów. Chodzi głównie o to jak przyciemnić tą stronę, aby była pół przezroczysta. Przykładem mogą być Dokumenty Google, kiedy np. klikniemy na odnośnik do wstawiania obrazu do dokumentu, strona się przyciemnia i nie mam dostępu do jej elementów a po środku wyskakuje okienko w którym mogę określić plik do wstawienia oraz właściwości tego obrazu. Próbowałem to zrobić poprzez nałożenie div'a w taki sposób: Jednak i to nie ma dobrych efektów, otóż np. gdy strona jest wyższa jak okno przeglądarki to można ją przewinąć w dół i ma się dostęp do pozostałych jej elementów, poza tym nie okrywało to całej strony, a na Operze nie było nawet przeźroczyste. Proszę o pomoc. -- Pozdrawiam Przemek Ten post edytował kacperix 23.04.2007, 12:49:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przestudiuj to:
http://riddle.jogger.pl/2007/04/08/polprze...-i-okienka-div/ znajdziesz tam wszystko to potrzeba. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2006 Skąd: okolice Elbląga Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki. Właśnie tego szukałem.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 05:20 |