![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisanie skryptu to akurat sprawa banalna...
Kiedyś sobie coś takiego napisałem, ale było to dawno temu gdy jeszcze moja znajomość php była niska. Zrobiłem to tak że pobierałem strone google z wynikami i obrabiałem u siebie poprzez wyrażenia regularne. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Skąd: Żyrardów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SETH mówił i myśle ze to było by lepsze rozwiązanie zrobić tego zlodziejaszka na googleapi. nietrzeba by było się zbytnio męczyć, a i wyniki by były szybciej pobierane (tak myślę)
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Skąd: Żory / K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to raf2001 - uczyć się WebService i zabierać się do roboty! Są gotowe klienty SOAP, dokument WSDL też Google chyba udostepniają, a więc sprawa będzie sprowadzała się do napisania:
[php:1:bfedcab052] <?php $client = new WebServiceClient('http://www.google.com/.../api.wsdl'); $result = $client->search('sex drugs alcohol'); print_r($result); ?> [/php:1:bfedcab052] Toż to takie trudne? Pokombinuj. Znajdź klienta (w PEAR chyba nawet był) i poczytaj example o nim i o użyciu Google API ![]() -------------------- Gadu-Gadu: 3909164
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Skąd: Żyrardów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
temat jest na pro, bo moje rozwiązanie to jedna propozycja, a jeszcze były inne. :wink:
ps. ja bopiero zaczynam z php (bardziej teoretycznie umiem więcej). Pozatym co to SOAP, musze jeszcze wiele się nauczyć bo w poruwnaniu do innych to.... lepiej niemówic -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytalem o zaawansowanej wyszukiwarce, ale zrobionej w Javie. Potrzebny jest do tego pakiet JDK, albo J2SDK nie pamietam dokladnie, ale wyszukiwarka po prostu fajna, jesli jestes ciekaw to zamow archiwalny numer php Soluations z rozowa okladka - www.phpsolmag.org
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 02:24 |