![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2006 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
próbuję zmienić za pomocą DOM nazwy gałęzi xml, poniżej kod.
Jak widać próbowałem to zrobić za pomocą replaceChild, problem w tym, że wtedy nadpisuje mi całą zawartość gałęzi. Jak inaczej mogę rozwiązać problem? Ten post edytował Seraph 23.04.2007, 12:09:15 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic dizwnego w powyższym kodzie szukasz elementu nadrzędnego następnie tworzysz nowy nakazujesz zamianę starego z nowym tworzysz wpis do nowego elementu i dodajesz go do drzewa więc usuwasz jednocześnie tworząc nowy element z nową zawartością. Zrób tak żeby w tym momencie $xml->createTextNode('newNode'); dodawał ci starą zawartość pomiędzy nowe tagi. i sprawdź jeszcze tą funkcję, lecz nie pamiętam dokładnie czy ona działa tak jak ci jest to porzebne DomNode->set_name() jest 1 w nocy i nie chce mi się sprawdzać. Ten post edytował yaotzin 3.05.2007, 00:04:07 -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 22:30 |