![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jestem świeżak, od razu ostrzegam ![]() Chciałbym stworzyć logowanie z wykorzystaniem advAJAX, które nie przeładowywało by strony. Mój plik HTML:
logowanie.js : Kod function zaloguj(){ advAJAX.assign(document.getElementById("loginForm"), { onInitialization : function(obj) { obj.parameters["password"] = (obj.parameters["password"]); document.getElementById("eee").value = "Prosze czekac..."; document.getElementById("log").innerHTML = "username: " + obj.parameters["username"] + "<br />password: " + obj.parameters["password"]; }, onComplete : function() { document.getElementById("eee").value = "OK"; }, onSuccess : function(obj) { alert(obj.responseText); if (obj.responseText == "1") document.getElementById("log").innerHTML = "ZALOGOWANY"; else { alert("Nieprawidlowa nazwa uzytkownika lub haslo."); document.getElementById("password").value = ""; window.setTimeout("document.getElementById('password').focus();", 100); } }, onError : function(obj) { alert("Nie mozna nawiazac polaczenia z serwerem, spróbuj pózniej."); } }); }
Na razie chciałem sprawdzać chociaż login czy wpisano: poprawny Za każdą krytykę na temat jestem oczywiście otwarty ![]() /btw podziękowania do kossy za już naniesione poprawki ![]() Ten post edytował grzesi00 22.04.2007, 09:42:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:08 |