![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukam rozwiązania dla uploadu pliku przy pomocy AJAX'a. Na forum i (google) znalazłem coś takiego: http://www.captain.at/ajax-file-upload.php Jednakże, interesuje mnie to żeby mój skrypt działał z wszystkimi przeglądarkami i BEZ ingerencji w konfiguracje przeglądarki oraz IFrame, o ile to wogóle technicznie możliwe. (Trudno wytłumaczyć użytkownikowi końcowemu że za każdym razem jak korzysta z innego komputera i chce użyć mojego skryptu musi grzebać w konfiguracji przeglądarki). -------------------- only Google!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ile razy to samo musi być tłumaczone?
Za pomocą AJAX'a nie można uploadować plików! Byłoby to poprostu niebezpieczne, każdy by mógł grzebać ci po dysku i nawet byś nie wiedział tego. Najlepszym rozwiązaniem i zarazem najprostszym jest iframe. Możne oczywiście jeszcze flasha albo jave użyć, ale jeśli chodzi o największą dostępność to iframe sprawdzi się najlepiej. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:56 |