Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> EasyEclipse for LAMP, denerwujące warningi + numery linii
phpion
post 21.04.2007, 17:43:27
Post #1

Grupa: Moderatorzy

Hej!
Mam 2 pytanka odnośnie EasyEclipse for LAMP:
1) Gdzie w opcjach ustawić aby edytor zawsze wyświetlał numery linii? Szukałem po wszystkich zakładkach i nic takiego nie namierzyłem. Aktualnie przy każdym nowootwieranym pliku naciskam prawy knefel myszki i wybieram 'Show line numbers' ale chciałbym aby numery te były stale widoczne
2) Gdy do projektu dodam np. SMARTY to w raportach mam kilka waringów. Nie chciałbym ingerować w kod - wystarczyłaby mi jedynie możliwość 'wyciszenia' tych ostrzeżeń tj. żeby edytor ich więcej nie pokazywał. Czy jest taka opcja?
pion
Go to the top of the page
+Quote Post
NuLL
post 23.04.2007, 08:34:49
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. General -> Editors -> Text Editors -> Show line numbers

2. Z tego co wiem nie ma mozliwosci wylaczenia poszukiwania bledow dla danego node'a projektu.

--------------------
Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
+Quote Post
phpion
post 24.04.2007, 18:16:17
Post #3

Grupa: Moderatorzy

Dzięki za odpowiedź ale:
1. Mam tą opcję zaznaczoną :/ i nadal nie pokazuje numerów linii
2. Troszkę kupka...
+Quote Post
athabus
post 29.04.2007, 16:00:29
Post #4

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie wiem czy da się wyłączyć, ale można to ugryźć z drugiej strony - tj wybrać elementy, dla których mają być pokazywane warningi.

Robi się to tak:

W okienku, w którym wyświetlają się warny itp skrajnie po prawej stronei jest taka mała, ikonka ze strzałkami (żółte i niebieskie strzałki). Klikasz w nią i tam możesz wybrać dla plików mają być pokazywane warny.

Ja najczęściej tworzę sobie working set, do którego włanczam wszystkie pliki, które edtuje w danym projekcie i dla tego working seta wybieram sobie raportowanie o błędach dzięki temu mam pokazane phpExploratorze tylko pliki na których pracuję i dla nich tylko warny.

BTW Jeśli ktoś nie wie jak stworzyc working set pokazujący dane pliki to trzeba w Php Explorer (to okienko gdzie są się projekty, pliki itd) trzeba kliknąć na tą strzałkę w dół w prawym górnym narożniku i z rozwiniętego menu wybrać Select Working Set -> w okienku wskazać, które pliki mają być widoczne i zatwierdzić - Bradzo fajna sprawa gdy ma się wiele projektów - ogranicza to bałagan
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:03