![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak poradzić sobie z następującym problemem:
Formularz:
Niektóre ze znaków specjalnych po wpisaniu w pole TEXTAREA i wysłaniu formularza, zostają zamienione np. wysłanie: tekst "cytat" powoduje przekazanie: tekst \"cytat\" Jak uniknąć tych zmian by to co zostanie wpisane zostało przekazane dalej? Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podmień na: -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomogło, ruszyło dalej i pojawił się kolejny problem:
wysyłając np: tekst "cytat" tekst przekazuje to poprawnie i wyświetla mi to co wpisałem. Chcąc wrócić z powrotem na poprzednią stronę i odtworzyć zawartość przekazaną przez: wszystko od pierwszego znaku " zostaje obcięte i dostaję tylko tekst Ma ktoś pomysł co może być tego powodem? Ten post edytował piotr1w 20.04.2007, 19:56:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powodem jest to, że po tekst jest spacja i przeglądarka myśli, że to już koniec wartości atrybutu 'value'.
Zrób to w ten sposób:
htmlspecialchars" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual służy m.in. do zamiany: " na "e; -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
dziękuję za pomoc i wyczerpującą odpowiedź, pomogło
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:10 |