![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem mam stronę do której includuje plik header.php w którym mam nagłowek mojej strony a sam początek tego pliku wygląda następująco:
W pliku userAccount_functions.php znajdują się różne funkcje m.in ta służąca do logowania, która wygląda następująco: CODE function doLogin($uname, $upass){ $upass = md5($upass); $result = dbq("SELECT * FROM `users` WHERE `uname`='$uname' AND `password`='$upass'"); if(dbr($result)>0){ $data = dba($result); if($_POST['inputLoginRemember']=='on'){setcookie("WarszawiankaLogin", "$uname:$upass", time()+3600);} else{setcookie("WarszawiankaLogin", "", 0);} $_SESSION['userid']=$data['id']; $msg = '<b style="color:green;">Zalgowano!</b><br />'; } else{$msg = '<b style="color:red;">Złe dane</b><br />';} return $msg; } no i po zalogowaniu wyświetla mi się następujący błąd: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\apache\httpd\html\mukp\header.php:1) in c:\usr\apache\httpd\html\mukp\includes\userAccount_functions.php on line 9 Co muszę naprawić? Próbowałem usuwać to session_start() ale to nic nie daje... Proszę o pomoc! Ten post edytował gilbo 20.04.2007, 16:14:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po co ci na początku strony ob_flush" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
![]() ![]() -------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry tak mi się wkleiło bo byłem w trakcie kombinowania... Miałem ob_start() i nic to nie zmienia... chyba, że nie wiem jak tego użyć;) Może mi ktoś wyjaśnić do czego to tak naprawdę służy? Bo po przeczytaniu manuala już się trochę zgubiłem.
Czy jest jakiś sposób na utworzenie ciasteczka w dalszej części skryptu, jeżeli mam już aktywną sesję? Ten post edytował gilbo 22.04.2007, 09:57:18 |
|
|
-arqs- |
![]()
|
Goście ![]() |
miałem ten sam problem.mam wrazenie ze to wina serwerów windowsowych bo na linuxie juz sie mi tak nie działo. w sumie w błędzie jest napisane o co chodzi.najlepiej najpierw rozpocząc sesje zaraz po php (nawet bez spacji)
<?php session_start(); .... ?> wiem że to troche siłowe rozwiązanie ale mi pomogło:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:04 |