![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2004 Skąd: Żary woj. lubuskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzisiaj otrzymałem komunikat z home.pl że już nie długo domyślną wersją języka PHP na ich serwerach stanie się wersja oznaczona cyferką 5. Oznacza to że pliki z roszerzeniem .php będę obsługiwane przez PHP5, a PHP4, na którym mi zależy, będzie obsługiwane już tylko przez .php4.
Mój sklep, który trzymam na home.pl, został stworzony w oparciu o PHP4. Problem w tym że pliki składowe tego sklepu mają rozszerzenie .php, a już niedługo na home.pl dla PHP4 będzie działało tylko rozszerzenie .php4. Czy jest możliwość poprzez modRewrite stworzenie takich wpisów w .htaccess abym nie musiał "ręcznie" zmieniać rozszerzeń z .php na php4 i sklep działał poprawnie na "nowym rozserzeniu" ? Dziękuję za ew. podpowiedzi. Pozdr. Phpuser Ten post edytował phpuser 20.04.2007, 14:47:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym samym mailu miałeś napisane (I TO DWA RAZY (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ), żeby w pliku .htaccess ustawić sobie:
Kod :Location *.(php|phtml)
Use php4 Ten post edytował babejsza 20.04.2007, 14:49:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2004 Skąd: Żary woj. lubuskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to gapa jestem, hehe dzięki za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:30 |