![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zrobić coś takiego że po kliknięciu buttona z formularzem ten przejdzie do jakiegoś kawałka w tym samym pliku i wykona to co tam jest zapisane. Tylko po naciśnięciu ! Proszę o pomoc bo nie mam pomysłu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj odwołania w formie (action) do tego samego pliku ale z dodatkowym parametrem, parametr możesz dodać w url akcji lub jako np. ukryte pole w formularzu
po kliku submita sprawdzaj czy jest odpowiednia wartość Twojej zmiennej, jeśli tak to wywołu jakąś funkcję php np.
a z post:
Łukasz Ten post edytował kossa 20.04.2007, 13:58:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki.
Ale jak mam w jednym pliku include drugi plik i ten formularz w tym drugim pliku to niestety nie działa. A nawet więcej, uruchamia się akcja z pierwszego pliku z 1 formularza, klikam na akcje z drugiego formularz. Dlaczego tak jest?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a zkąd ci się wzioł drugi formularz?
![]() pisz po polsku -------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
"Necessitas ultimum et maximum telum est." "Ventem seminabunt et turbinem metent." "Gallia est omnis divisa in partes tres..." |
|
|
![]()
|
|
Mam plik 1.php - wyświetlam w nim w formularzu dane z bazy i mam przycik submit do pliku wydruk.php
W pliku 1.php mam tez include('2.php') W pliku 2.php wyświetlam kolejny formularz rownież z przyciskiem do pliku 3.php. Jak kliknę przycisk z drugiego formularza wykonuje się akcja z pierwszego. Dlaczego tak jest?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:42 |