![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Od razu mówie że jestem zielony z php i dopiero się ucze. Chciałbym zrobić coś takiego że jeżeli adres strony będzie np www.ass.pl lub np www.sasas.pl to wykona się jakiś kod a jeżeli bedzie inny adres niz te dwa to wykona sie inny kod. Podejzewam że bedzie to jakis prosty if, ale nie wiem jak to zrobić Prosze pomóżcie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to zes pojechal z przykladem, to sa domeny ktore kieruja na ta sama strone czy jakies adresy wziete z ksiezyca ktore chcesz po hakersku przechwytywac?
![]() -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce nic przechytywać tylko chce wstawić w szblon cms;a dwa rodzaje kodów reklamowych adserwera, jeden na strone główna a drugi na wszystkie inne strony. Toteż wymyśliłem sobie że dla adresu strony głownej bedzie wyswietlany jeden kod a drugi dla reszty stron. I tutaj chyba przyda sie if.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze tak pisana z palca Ten post edytował acztery 19.04.2007, 21:31:33 |
|
|
![]()
|
|
chyba to jest to czego potrzebuje .
Wielkie dzięki za pomoc. jeszcze jedno pytanie W miejscu SERVER_NAME trzeba podac nazwę serwera. W jakiej postaci? Cos takiego np: cośtam.nazwa.pl czy tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zmienna $_SERVER sama sobie dobierze i porówna , zmieniasz tylko www.cos.pl i www.cos2.pl
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Rudziniec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cośtam.nazwa.pl wpisujesz w miejsce www.cos.pl lub www.cos2.pl
SERVER_NAME zostawiasz w spokoju No właśnie Ten post edytował miggie 19.04.2007, 22:16:53 |
|
|
![]()
|
|
to jest przykładowy kod adserwera
i teraz jak to wstawiam to mi sie wywala bląd zaraz przy pierwszej lini tego kody adsrewera czy możecie mi pokazac jak to ma wyglądać? chyba się żle wyraziłem. Nie chodzi mi żeby się wykonał dany kod tylko wyświetlił dany kod Jay. Dokładniej: chcę aby dla dwóch stron www mojego serwisu wyświtelał się jeden kod javy, natomiast do reszy stron inny kod javy proszę pomóżcie mi . To jest bardzo pilne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jay? Javy? JavaScript?
..... pokaż skrypt php ktory dales! Wróżki jesteśmy? A po za tym wiesz co to echo? jeśli nie to masz poważne braki -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No oczywiscie że chodzi mi o Javascript
No i tez oczywiscie wiem co to echo ![]() Tylko nie wtym problem Chcę aby dla strony www.opiekunka.org oraz www.opiekunka.org/index.php?option=com_adsmanager&Itemid=34 był wyświetlony jeden kod javy a dla reszty stron mojego serwisu drugi kod javy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:45 |