![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Muszę wstawic kody reklamowe adserwera na mój serwis. Kody sa podzielone na dwie kategorie: Strona główna oraz na wszystkie inny podstrony. Trzeba zrobić jakiegoś If'a aby kody do strony głównej były wyświetlane tylko na stronie głównej a na pozostałych stronach kody podstron. Trzeba by chyba zrobić to że dla adresu www strony głownej bedzie przypisany jeden kod a dla reszt inny kod. Problem w tym że nie wiem jak to zrobić, gdyż jestem zielony z php Nie znam się na php, ale wiem że jest to proste. prosze pomożcie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz przez jaka zmienna sa wyswietlane podstrony
jezeli id, adres wyglada tak (bez przekierowan htacces) index.php?id=podstrona i wtedy warunek prosty
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W katalogu szablonu w 'templates', wpliku 'index.php' powinieneś dodać coś w rodzaju:
To tylko przykład rozwiązania. Joomla generuje strony z komponetami na podstawie zmiennej 'option' przekazywanej w adresach ( metodą GET lub czasem POST ). Powodzenia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie strona główna ma dwa adresy www.opiekunka.org oraz http://www.opiekunka.org/index.php?option=...r&Itemid=34
Trzeba chyba jeszcze zrobić if else. Jak to bedzie wyglądało? chyba się żle wyraziłem. Nie chodzi mi żeby się wykonał dany kod tylko wyświetlił Dokładniej: chcę aby dla dwóch stron www mojego serwisu wyświtelał się jeden kod javy, natomiast do reszy stron inny kod javy proszę pomóżcie mi . To jest bardzo pilne. Ten post edytował bezdura 20.04.2007, 16:07:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
reelman napisal Ci gotowca, czego wiecej chciec?
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie strona główna ma dwa adresy www.opiekunka.org oraz http://www.opiekunka.org/index.php?option=...r&Itemid=34 Będzie podobnie:
Popróbuj sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:10 |