![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki oto kod html:
Chciałbym usunąć tag <div class="header"> z dokumentu Przychodzą i do głowy tylko dwie metody wymienione w temacie. Jak to zrobić ? Zakładając że powyższy kod jest już w zmiennej $string. Próbowałem to zrobić przy użyciu takiego regexa: "/<div class="header">(.*?)<\/div>/" Robionego automatycznie przez metodę: Niestety to rozwiązanie działa tylko kiedy nie ma dodatkowych tagów wewnątrz usuwanego diva. Jak to zrobić za pomocą DOMDocument ewentualnie jakie zrobić zapytanie do funkcji preg_replace() ? edit> Chciałbym usunąć tag <div class="header"> z dokumentu razem z zawartością edit>> Dodałem modyfikator /s na końcu zapytania dzięki czemu zapytanie nie zwraca uwagi na nowe linie. Teraz mam problem ze znakiem zapytania wewnątrz nawiasów ( po gwiazdce ) wiem że jest to tak zwany znak niezachłanny czyli dzięki niemu zapytanie wytnie ciąg do najbliższego <\/$tag_name> jeśli jednak w divie stosuję inne divy <div id="to_wycinam"><div class="jakis_tekst"></div><div class="blabla"></div></div< To znak zapytania spowoduje wycięcie, usunięcie zamiast całej linijki tego tekstu <div id="to_wycinam"><div class="jakis_tekst"></div>. Co zrobić że preg_replace rozpoznawał tą różnice. Ten post edytował orglee 19.04.2007, 20:16:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:04 |