![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem super poczatkujacym w php i mysql i mam bardzo nobowskie pytanie.
Mianowicie mam zrobione zapytanie $zapytanie = 'SELECT id,imie,nazwisko,urodziny,imieniny,pokaz FROM baza WHERE pokaz=1 ORDER BY id LIMIT 0,10'; i pokazuje mi pierwsze 10 rekordów, a chce zrobic tak aby pokazywalo 10 rekordow i na dole strony cos ala <<1|2|3>> i na kazdej stronie aby bylo po 10 wpisow? Dzieki z gory i sorka za tego typu pytanie! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2005 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem super poczatkujacym w php i mysql i mam bardzo nobowskie pytanie. Mianowicie mam zrobione zapytanie $zapytanie = 'SELECT id,imie,nazwisko,urodziny,imieniny,pokaz FROM baza WHERE pokaz=1 ORDER BY id LIMIT 0,10'; i pokazuje mi pierwsze 10 rekordów, a chce zrobic tak aby pokazywalo 10 rekordow i na dole strony cos ala <<1|2|3>> i na kazdej stronie aby bylo po 10 wpisow? Dzieki z gory i sorka za tego typu pytanie! poczytaj sobie tego tutka http://www.php-mysql-tutorial.com/php-mysql-paging.php do tego radze poszukac na forum 'stronicowania' ktos o tym bardzo dlugi artykul i watek zapuscil a dotego zrobil duzego gotowca jak dobrze pamietam . Pozdrawiam -------------------- Linux is like Wigwam - no Windows, no Gates and apache inside :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 2 Dołączył: 19.04.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za bardzo szybką odpowiedź, już szukam i doczytuje, gdyż sam nie miałem pojęcia pod jakim słowem kluczowym zacząć
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Go to: Temat: Pager stronicowanie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Zapoznaj się z Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole
Czekam na PW z poprawnym tagiem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 00:33 |