![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Używałem kiedyś taką klasę(nie jest moja wzięta z neta), teraz odpalam i mam taki błąd. O co tu chodzi? php4/5
Błąd Fatal error: Call to a member function setTableAttribute() on a non-object in /home/lordstyx/public_html/wp/klient.php on line 61 " title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%)
|
hmm wiesz to że masz PHP4/5 to nie znaczy ze działają 2 na raz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
to w roszerzeniu lub w .htaccess defniuje się jakim interpreterem ma być otwarty dany plik, PHP 5 czy 4 a jeśli chodzi o twój błąd to mi się wydaje że to jest źle (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) $this->renderer->setTableAttribute poniewaz on w tym momencie traktuje renderer jako obiekt, a renderer nim nie jest, ponieważ tym obiektem jest $this tak wygląda składnia: obiekt -> funkcja/zmienna/i.tym.podobne Ten post edytował misiek172 19.04.2007, 16:29:53 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki misiek172 za odpowiedź, ale zauważ że ten skrypt działał poprawnie poprzednio, tylko nie pamiętam pod jakim php-em to było chyba 4-ka bo linuks wtedy był Red-hat 8.0.
Inna sprawa że ten skrypt jest w oparciu o inny skrypt który znalazłem w necie(też nie działa)
nie wiem od czego to zależy |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%)
|
te klasy co piszesz są napewno w PHP4, ponieważ przy PHP5 jeszcze definiuje sie rodzaje funkcji, czy public, protected, private i takie tam
stwórz sobie plik .htaccess w folderze z tym plikiem i w .htaccess wpisz: :Location /*.php Use php4 Ten post edytował misiek172 19.04.2007, 16:44:19 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 15:07 |