![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Witam
Natknąłem się na bardzo dziwny problem podczas korzystania z FF. Na stronie znajdują się trzy obrazki umieszczone w tabeli. Pod IE wszystko ładnie się wyświetla, natomiast w FF dzieje się co następuje: 1. <span class="webdeveloper-replace-images-with-alt-attributes">1</span> - takie coś dodawane jest przed obrazek. Cyfra jeden to treść atrybutu alt lub title - nie mam możliwości określić którego. 2. Do znacznika img doklejany jest styl: style="display: none;". Wyłączyłem wszystkie wtyczki, sprawdziłem na kilku komputerach i nadal nic. Obrazki istnieją i ładują się po wpisaniu bezpośredniej ścieżki do paska adresu. .htaccess na 100% jest poprawnie napisany, żaden skrypt JS ani CSS nie modyfikuje tych obrazków. Co jest? Ten post edytował batman 19.04.2007, 13:40:19 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
style="display: none;". to oznacza że dany element nie zostanie wyświetlony
wklej więcej kodu, ja nie rozumiem z tego co napisałeś zbytnio skąd te obrazki się biorą, po co Tobie znaczniki <span>... Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Wiem co oznacza style="display: none;".
Poza tym sądzę, iż jasno wyjaśniłem mój problem, ale skoro nie rozumiesz to napiszę Ci jeszcze raz. Chyba, że nabijasz sobie posty. Mam napisaną stronę. Na stronie tej zamieściłem w tabeli trzy obrazki. Przed obrazkiem dopisywany jest taki span: A oto jak wygląda fragment strony w pliku, który ja stworzyłem: A tak wygląda podgląd źródła w FF: Dodam, iż dodawałem własny atrybut style, id i class do obrazka. Pliki css i js nie ruszają tych obrazków. Na powyższym przykładzie zamieściłem tylko jeden obrazek. W rzeczywistości są to trzy obrazki. edit @babejsza Nie będę pisał w kółko tego samego. Przeczytaj uważnie mój pierwszy post i przestań nabijać posty! Ten post edytował batman 20.04.2007, 15:17:29 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypuszczam, że jest to kwestia jakiejś wtyki do FF (Webdeveloper?), która w przypadku braku obrazka dodaje Ci własną informację. Jak jest z fotką? Pokazuje się pod IE?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, jest to kwestia wtyczki webdeveloper. Piszesz, że wyłączyłeś wszystkie wtyczki, więc prawdopodobnie po tej wtyczce zostały gdzieś jakieś "śmieci'. Taki sam efekt jak to, co dzieje się u ciebie można uzyskać w webdeevloperze przez wybór "Images" > "Replace images with alt attribute".
Obrazki znikają co prawda, ale podgląd źródła nie pokazuje żadnych zmian. Dopiero kiedy podglądam źródło w webdeveloperze widzę dokładnie takie same dodane elementy jak u ciebie. Wniosek - coś u ciebie pokaszaniło się z webedeveloperem i opcja ta stała się jakby permanentnie włączona ;) Wydaje mi się, że reinstalacja webdevelopera może pomóc. P.S. Oskarżenia o nabijanie postów pozostaw moderatorom :) pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany. Tak jak pisałem nie była to wina wtyczki webdeveloper. Jednak nieco prawdy w wypowiedzi siemakuba było. Przyczyną znikania obrazków, była wadliwa wtyczka AdBlock Plus. Mimo jej wyłączenia i zrestartowania przeglądarki wycinała obrazki. Nazwy obrazków były tak niefortunne, że łapały się na jeden z filtrów. Pomogło przeinstalowanie wtyczki.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:31 |