![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Staram sie stworzyc system w ktorym do zespolu bedzie mozna dodawac wielu userow w jednym formularzu.Userow moze byc dowolna ilosc ktora jest podawana w pierwszym formularzu.
plik1
plik2
Tutaj rodzi sie moje pytanie.Jak przeslac do kolejnego pliku dane z formularza jezeli ilosc zawodnikow wpisywanych bedzie np.5. I drugie pytanie jak to odebrac.Bo wypisywanie reczne tych danych w systemie Kod $_POST['gracz1'].... $_POST['gracz2']... to syzyfowa praca, pozatym nigdy nie wiemy ilu zawodnikow wpisze autor. Probowalem uzywac
Niestety nie dziala ![]() Dane odebrane z tych formularzy po ich zatwierdzeniu maja byc wpisane do bzy danych. Prosze o pomoc ![]() ------------------------- do php używamy odpowiedniego BBCode tym razem poprawiłem proszę pamiętać korzystać w przyszłości ~Cienki1980 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast
Otrzymasz tablicę $_POST['gracz'] a jej zawartość możesz odczytać w pętli np foreach. Żeby zobaczyć jaką postać ma ta tablicą zrób tak:
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedz i za poprawe
![]() Ale mam pytanko.W kolejnym pliku odczytam ta tablice np 5 razy i bedzie zawierala zawsze te same dane.Bo bedziemyu zawsze odnosic sie do tego samego elemetu tablicy czyli w tym przypadku ['gracz'] a co z graczem 2,3,4 i cala reszta po koleji.Jak ja odczytac? Czy cos zle rozumuje?Bo php dopiero rozgryzam. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprawdzałeś co zwraca kod:
w tej tablicy będziesz miał wszystkie dane ... $_POST['gracz'] to tablica, a nie jeden element. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:56 |