![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisany tekst do bazy danych ma postać:
1. jakis tekst <BR> 2. jakis tekst wtedy, kiedy wpisywałem ten tekst nie wiedziałem jeszcze o istnieniu takich funkcji jak nl2br() czy strip_tags() Chcę się pozbyć z bazy danych znaków <BR>, równocześnie zastosuje funkcje n2lbr, aby "akceptował" entery. Jeżeli wpisze: [php:1:f039b6b100] $tresc = strip_tags($tresc); $tresc = nl2br($tresc); [/php:1:f039b6b100] do wyżej napisanego przykładu to tekst zostanie sformatowany z uwzględnieniem dwóch "enterów" (jeden po wyrażeniu "jakis tekst" a drugi w miejsce <BR>). W jaki sposób zrobić aby tekst był sformatowany tylko z jednym enterem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:0d93466bf1]<?php
$tresc = str_replace('<br>' , '', $tresc); $tresc = strip_tags($tresc); $tresc = nl2br($tresc); ?>[/php:1:0d93466bf1] -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie podam Ci gotowego rozwiazania w kodzie poniewaz sam zaczynam dopiero przygode z php, ale mozesz pozniej zastapic dwa nastepujace po sobie entery jednym- czyli np. ciag "nn" zastapic "n" (chyba za pomoca preg_replace da sie to zrobic)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 1 Dołączył: 27.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [php:1:f5aca0dedf]<?php
$tresc = str_replace('<br>' , '', $tresc); $tresc = strip_tags($tresc); $tresc = nl2br($tresc); ?>[/php:1:f5aca0dedf] ten sposób nic nie rozwiązuje, bo nadal są dwa entery. Ten sposób usuwa znaki <BR>, ale nie usuwa jednego entera. Jest na to jakiś sposób? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie podam Ci gotowego rozwiazania w kodzie poniewaz sam zaczynam dopiero przygode z php, ale mozesz pozniej zastapic dwa nastepujace po sobie entery jednym- czyli np. ciag "nn" zastapic "n" (chyba za pomoca preg_replace da sie to zrobic)
w kodzie nie mam znaków /n tylko entery kliknięte na klawiaturze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:eb383fa82d]<?php
<?php $tresc = str_replace("rn" , '', $tresc); $tresc = str_replace('<br>' , "rn", $tresc); $tresc = strip_tags($tresc); ?> ?>[/php:1:eb383fa82d] -------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
Cytat [php:1:ea466efbbe]<?php
<?php $tresc = str_replace("rn" , '', $tresc); $tresc = str_replace('<br>' , "rn", $tresc); $tresc = strip_tags($tresc); ?> ?>[/php:1:ea466efbbe] dziękuje za pomoc. Tylko jedna mała uwage, nie potrzebny jest kod: [php:1:ea466efbbe] $tresc = strip_tags($tresc); [/php:1:ea466efbbe] ponieważ chciałem, aby jeden enter pozostał. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:54 |