![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam formularz w ktorym wczytuje naraz wyniki calej kolejki meczow pilkarskich. Formularz ma pola : data, gol1, gol2, godzina I teraz naraz che dokonac updatu danych dla tych wszystkich edytowanych meczy. No i moj skrypt to robi (czesciwo dobrze) - bo jak nie wpisze jakiegos wyniku meczu (bo mecze rozgrywane sa o roznych porach czy tez w rozne dni) to wtedy w zwiazku z tym ze pole w bazie jest typu INT to skyrpt wpisuje mi w taki mecz wynik gol1 i gol2 po "0". Czyli skrypt dziala dobrze jak nie mam warunku " if(!empty($v)) { " jesli wstaeie ten warunek to nie che mi wogole dokonywac updatu albo wykonuje update np. dla trzech pierwszych rekordow - dziwne ![]() Jak sobie z tym poradzic ![]() Moj kod:
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czegos nie rozumiem .. Dane z formularza przechowujesz w talbicy `gol1`, dane dotyczace GOL1 ? Moze masz zmienna, nie tablice ?
-------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przepraszam ale wogóle nie rozumiem problemu, napisz to bardziej jaśniej, może z jakiś przykładem ?
![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
A zapomnialem podac kodu formularza - tutaj sa tablice. Problem polega na tym ze jak powiedzmy w kolejce mam 9 emczy to robi mi np naraz upadte tylko 3-4 meczy - i to jest wlasnie dziwne. Zas jak ten kod: zamienie na (czyli usune warunki)
To dziala mi rpawie dobrze - bo robi update wszytkich wynikow z danej kolejki tylko ze najgorzsze ze robi update tez tych wynikow gdzie nie pisze wyniku (czyli jak nie wypelnie w formularzu pola GOL1) - i w zwiazku z tym do bazy wprowadza mi puste wartosci dla tych meczy dal ktorych nei wpisalem w formularzu GOL1 - puste wartosci - czyli do bazy wprowadza mi wartosc " 0" - a tak byc nie powinno. Nie wiem ogolnie jak sobie poradzic aby w bazie robilo mi update tylko tych meczy dla ktrocyh wypelnie wpisze w formularzu jakas liczbe w polu GOL1 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh
zamień to :
na
powinno śmigać. Pisałem z ręki więc mogą być nieznaczne błędy. Mała podpowiedź: if($cos!=''){ ... } równa się ($cos!=''? ...) Ten post edytował misiek172 19.04.2007, 15:09:07 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Witam.
Zamienilem to ale kurcze wyskakuje mi Parse error - tyle ze nie wiem co jest nei tak - przegladalem to i nie widze bledu ? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:49 |