![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Skąd: Oborniki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Otóż mam pewien problem. Robię dzienniczek ucznia do szkoły (nie na żadne zaliczenie ani nic tylko z własnej woli
![]() A druga sprawa to jak zrobić żeby przy wyciąganiu ocen były one automatycznie wstawiane w tabelkę na stronie? Proszę o nakierowanie jakby to najlepiej rozwiązać i własne sugestie. Z góry dziękuję i pozdrawiam. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to bym zrobił tak:
każdy uczeń ma swoja podstronę gdzie ma swoje oceny, oraz może sobie pisać swoje notatki które może kasować edytować oraz jakieś tam inne mniej lub bardziej fajne opcje. A wychowawca ma porostu tabele z uczniami w liście tak jak w dzienniku i klikając na ucznia otwiera sie taka sama podstrona ja wcześniej tylko z samymi ocenami bez innych dodanych bajerów z możliwością edycji i dodawania ocen. A zęby zrobić te oceny w tabeli to najłatwiej będzie użyć pętli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dobrze by bylo zrobic strony dla kazdego ucznia (dostep dla ucznia i nauczycieli) i dla kazdego przedmiotu (dostep tylko dla nauczycieli)
-------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2007 Skąd: Oborniki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... w sumie to pomysł całkiem niezły. Te bajerki dodatkowe to nie ma problemu, jak mi fantazja puści to się zrobi
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
najlepiej jakby wychowawca mial wybor wg przdmiotow i uczniow
-------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
ok, czyli tak: na każdego ucznia zrobić osobną podstronę z jego ocenami i ewentualnie jakieś tam bajery dodatkowo, a dla nauczyciela wyglądałoby to tak że loguje sie i ma wypisane przedmioty i jak kliknie na jeden to mu sie pojawia lista wszystkich uczniów i ocen z tego przedmiotu?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 4 Dołączył: 29.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Również jestem w trakcie tworzenia takiego projektu. Co do stron to wydaje mi się że, po zalogowaniu uczeń zostaje przekierowany na swoją stronę, tam ma na starcie oceny z tego tygodnia + nieobecności i plan lekcji. A resztę może obejrzeć wybierając odpowiednią kat. w menu. Teraz mam problem ze strukturą bazy ;/ Jak to miało by wyglądać.
SZKOŁA | |-- UCZEN: Imię, nazwisko itd. |-- OCENY: Polski, Matematyka, Angielski itd. |-- Obecnosci.. ... Nie wiem jak mam tą tabele utworzyć :/ jak to miało by wyglądać, chciałbym przechowywać dane typu: Imię, nazwisko, adres zamieszkania, data urodzenia, fotka, nr.kom, pesel, wpłaty na jakieś komitety itp. do tego jeszcze oceny z przedmiotów i obecności no i plan leckji. Proszę o pomoc w strukturze bazy, jak to miało by wyglądać. |
|
|
![]()
|
|
Ja mam zrobiona baze tak:
Przedmioty: id_przedmiotu, nazwa_przedmiotu Użytkownicy id_usera, imie, nazwisko (i tu te wszystkie dane dotyczące użytkownika) Oceny: i tu jest połaczenie tych dwóch czyli id_przedmiotu, id_usera, ocena Ewentualnie mozna dodac tabele nauczyciele i pozniej do ocen dodać id_nauczyciela który wystawił ocenę. Wszystkie te dalsze bajery to myśle, że sobie poradzisz ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
a dla nauczyciela wyglądałoby to tak że loguje sie i ma wypisane przedmioty i jak kliknie na jeden to mu sie pojawia lista wszystkich uczniów i ocen z tego przedmiotu? i po nacisnieciu na ucznia przechodzi do wszystkich ocen ucznia, chyba ze to nie wychowawca to mialby dostep tylko do wlasnego przedmiotu Ten post edytował piczu 18.04.2007, 16:43:46 -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:51 |