![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę dziwne pytanie: Jak uzyskać 256 kolorów.
Wyjaśniam o co chodzi: jak zrobię potrójną pętlę
To mam aż 16*16*16 = 4096 kolorów a chciałbym uzyskać tylko 256, oczywiscie równomiernie rozłozone |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy zrozumiałem ale:
:roll2: Jeszcze wymyśliłem takie: [php] <?php for ($R=0; $R<=8; $R++) for ($G=0 ;$G<=8; $G++) for ($B=0 ;$B<=4; $B++) $color = '#'.dechex($R).dechex($G).dechex($B); ?> Ale to nie równomiernie . Ten post edytował Kaiba Ziom 18.04.2007, 12:08:13 -------------------- Co tu napisać mam??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co to jest D ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem :F . PHP dopiero się uczę . Jak umiałem to zrobiłem .
-------------------- Co tu napisać mam??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pasi tak:
? Albo tak:
? Pierwszy wydaje sie ladniejszy ![]() Cytat Nie wiem :F . PHP dopiero się uczę . Jak umiałem to zrobiłem . RGB nie ma zwiazku z PHP wiec i D tym bardziej ![]() ![]() edit: i jeszcze cos na Twoj styl:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Genialne...
Chodź widzę kod, nie rozumiem zasady działania. W jednym zdaniu to na czym polega myk? Ten post edytował php programmer 18.04.2007, 13:18:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tym, że korzystasz z systemu ósemkowego i zamieniasz na 16-tkowy, prawda nospor?
A tak btw czy te zamiany sa faktycznie niezbędne - chodzi mi o ostatnie rozwiazanie, przeciez w stylach mozesz zdefiniowac kolor w ósemkowo także. Rozwiąznie js'owe Ten post edytował bendi 18.04.2007, 13:21:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Genialne... Chodź widzę kod, nie rozumiem zasady działania. W jednym zdaniu to na czym polega myk? A o ktorym kodzie mowisz? Bo dwa pierwsze znaczaco roznią sie od trzeciego i nie wiem ktory tlumaczyc ![]() Cytat Na tym, że korzystasz z systemu ósemkowego i zamieniasz na 16-tkowy, prawda nospor? Mowisz o ostatnim? W sumie na to prawie wyszlo ![]() Cytat A tak btw czy te zamiany sa faktycznie niezbędne - chodzi mi o ostatnie rozwiazanie, przeciez w stylach mozesz zdefiniowac kolor w ósemkowo także. Mozna, ale tak z rospedu sie pisalo i tak wyszlo ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ach to nawet nie zauważyłem tego trzeciego,
dwa pierwsze wydają się podobne, |
|
|
![]()
|
|
Cytat Rozwiąznie js'owe @Bendi napstrykales tych kolorow. ![]() Standardem bodajże jest uzywanie tzw. bezpiecznych webowych kolorow, ktorych jest 216:
@php programmer skoro chodzilo ci o te pierwsze, to jak widac, lece sobie od 0 do 255 i w zaleznosci w jakim zakresie liczbowym jestem to sobie zmieniam RGB ![]() Cytat dwa pierwsze wydają się podobne, No tylko sie wydają ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:51 |