![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tej pory wszystkie pliki z klasami wczytywałem recznie. Teraz potrzebuje wczytywac je dynamicznie. Wiec __autoload() jest dobrym rozwiazaniem. Ale chyba działa jakos nie tak. Rodzi sie problem. __autoload() próbuje wczytac klase która JEST wczytana wczesniej ręcznie. Jak wyłacze autoload to wszystko działa. Klasa jest wczytana. Ale po ponownym wlaczeniu dalej ja wczytuje
![]() Ten post edytował menic 18.04.2007, 09:28:05 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
używasz include, require czy require_once do wczytywania? ta ostatnia powinna raczej zapobiegać powtórnemu wczytaniu... ew. masz jakiś błąd w swoim kodzie który nie sprawdza czy klasa jest wczytana
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszedzie uzywam include_once(). Ale jak mam sprawdzac... Z tego co mi sie wydaje to PHP sam sprawdza czy klasa nie jest wczytana i wtedy uruchamia __autoload(). Ja ta klase wczytuje wczesniej recznie. Przy wyłaczeniu _autoload() wszystko działa miod malina. Przy właczeniu znowu wchodzi mi do autoload, tak jak by klasa nie była wczytana ;/
EDITED:Juz wiem. Wszystko przez class_exists" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Przy sprawdzaniu czy klasa została juz zdefiniowana automatycznie łąduje __autoload(). A ja tyle czasu nad tym straciłem ![]() Ten post edytował menic 18.04.2007, 09:42:56 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:02 |