![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, znalazłem na forum (http://forum.php.pl/index.php?showtopic=65...p;hl=dynamiczne), jednak nie do końca mi ten skrypt działa,.
chodzi o to, ze jak zmieniłem Kod znacznik.setAttribute('type', 'text'); , a wformularzu dodałem poleznacznik.setAttribute('name', 'atr[]');
to php nie widzi mi kolejnych pól, jest napisane tylko, że jest to tablica, jednak nie moge jej wyswietlić. Fabian -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie echo $tablica;
a print_r($tablica) I poczytaj w manualu o obsludze tablic bo widze ze masz duuuuze braki ![]() ps: przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej,
używam print_r() ![]() jednak dla print_r($_POST); wysiwetla mi ze zawartoscia jest tablica, a dla print_r($_POST["atr"]) - nic nie wyświetla ;( -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat a dla print_r($_POST["atr"]) - nic nie wyświetla ;( a mowiles ze wyswietla Array. Sie zdecyduj ![]() No to pokaz co wyswietla print_r($_POST);. Pokaz dokladnie co ty z tymi polami robisz bo z pierwszego posta nic nie kumam ![]() Im lepiej przedstawisz problem z otoczką, tym szybciej uzyskasz odpowiedź a i nam zaoszczedzisz miejsca w bazce poprzez zminimalizowanie liczby postow ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod
pod dodaniu kolejnych pol w formularzu (łącznie np. 4 pola (2x atr, 2x param)) print_r($_POST) zwraca: Kod Array ( [atr] => Array [param] => Array ) dla print_r($_POST["atr"]) wyswietlane jest: Kod Array
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat dla print_r($_POST["atr"]) wyswietlane jest: array a wczesniej mowiles ze nic....napewno tylko Array jest wyswietlane? mi przykladowo wyswietla wszystko git (dla post): Cytat Array ( [atr] => Array ( [0] => a [1] => a [2] => ) [param] => Array ( [0] => [1] => [2] => ) [test2] => ) Array znaczy ze tablica. przelec foreachem po tej tablicy i bedzie git:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięcki za pomoc,
też nie działało, wiec zaczełem sprawdzać inne funkcje. miałem np. filtrowanie tablicy $_POST tuż po załadowaniu pliku (najwidoczniej tu mam błąd, ale to już inna historia).
Jeszcze raz dziękuje za pomoc. Do zamknięcia. Ten post edytował lenczewski 18.04.2007, 09:43:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat najwidoczniej tu mam błąd, ale to już inna historia Nie najwidoczniej, a na 100% ![]() Traktujesz tablice jako string to masz taki efekt. A na przyszlosc wlac sobie error_reporting(E_ALL). Cytat Notice: Array to string conversion in C:\Inetpub\wwwroot\apache\test\form.php on line 37
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:29 |