![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam xampp zainstalowane w kompie
mam rowniez serwer na friko.pl i chce teraz jakos zaczac z tym wszyskim pracowac tylko nie wiem od czago zaczac sad.gif w teorii php cos nie co sie orientuje ale jelsi chodiz o instalacje i cala otoczke to nei wiem co robic i jak np moge sprawdzac czy moje skrypty dzialaja poporstu wolam o pomoc taka calkiem od podstaw |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu masz fajny kurs http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP
jeśli korzystasz z komercyjnego serwera sprawdź tylko czy php jest tam dostępny (w 99% tak) a najprościej będzie jak sobie postawisz serwer na swoim PCie - jak też jest w kursie pozdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzieki za tego linka baaardzo sie przydal :]
a teraz mam jeszcze jedno pytanie i zapewne nie ostatnie w tym temacie ![]() jak juz mam ten serwer i wszystko co potrzebuje to zaczynam sie uczyc dokalnie php i w zwiazku z tym jak mam sprawdzac swoje skrypty tzn gdzie je mam pisac zeby widizec czy dzialaja? i jeszcze jedno pytanie do czego mi si eprzyda to ze mam ten serwer na sowim kompie i jak z tego korystac bo ja to jestem samoukiem i nei amm nikogo kto mi moze pomoc na zywo wiec stad moje smieszne zapewne dla niektorych pytania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer na własnym kompie przyda ci się do testowania swoich skryptów tak aby nie wrzucać 100 razy na serwer np friko.pl tylko wszystkie testy robić na swoim lokalnym serwerze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:16 |