![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam div'a o id content i chcę go wyśrodkować za pomocą css'a mam kod:
Kod #content{ position:absolute; left:50%; margin-left:-490px; width:980px; background-color:white; } Wszystko ładnie pięknie dopóki nie sprawdziłem w niższej niż moja (1024x768) rozdzielczości (800x600). Niestety, część div'a znajduje się poza lewą krawędzią ekranu i nie ma możliwości zobaczenia jej np. poprzez scroll. Dawałem overflow dla BODY na scroll, ale nie pomogło. Co zrobić bo mam już sporo strony i nie chce mi się zaczynać od nowa... a nie chcę dawać <center> bo mam XHTML'a w którym nie wolno:) Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2007 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic dziwnego - ustawiasz konkretne wartości. Ja znam taki sposób:
Kod margin-left: auto; margin-right: auto; ale niestety pod IE to nie działa :/ natomiast jeżeli chcesz wyśrodkować tylko zawartość div'a to uzywasz Kod text-align: center;
-------------------- Nie ma rzeczy niemożliwych - są tylko czasochłonne i mało opłacalne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <div id="wrap"> <div id="content"> treść </div> </div> i css: Kod #wrap {
text-align: center; } #content { width: 300px; /* można użyć % */ display: block; margin: 0 auto; text-align: left; } Ten post edytował angel2953 17.04.2007, 20:07:04 -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <div id="wrap"> <div id="content"> treść </div> </div> i css: Kod #wrap { text-align: center; } #content { width: 300px; /* można użyć % */ display: block; margin: 0 auto; text-align: left; } Angel jaki ma sens wpychanie div content do dodatkowego diva jak ten wraper przecież to niczemu nie służy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale niestety pod IE to nie działa :/ To dziala pod ie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Angel jaki ma sens wpychanie div content do dodatkowego diva jak ten wraper przecież to niczemu nie służy. bo IE 6 olewa margin: auto; -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE6 nie olewa margin: 0 auto; tylko trzeba podać mu odpowiedni DOCTYPE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poradziłem sobie tak, że dałem do body {margin: 0px; padding:0px text-align:center;}
Pozdrawiam:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 06:20 |