![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Co mam: Strona w php, to które fotki akurat mają się wyświetlić przy opisie konkretnego produktu jest wcześniej definiowane w adminie i zapisywane do bazy danych MySQL (przerabiam sklep osCommerce). Miniaturki zdjęć wyświetlają się z lewej strony (liczba fotek z lewej jest zmienna), natomiast z prawej strony wyświetla się duże zdjęcie jednego z nich. Co chcę osiągnąć: Generalnie poniższy efekt. ![]() Najefektywnieszą pomocą dla mnie będzie zapodanie przykładu, skryptu działającego |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najszybciej i najprościej ( bez bawienia się w AJAX'a lub też inne super skrypty ) można to wykonać za pomocą prostej funkcji JS, która po kliknięciu w miniaturkę będzie zmieniała obrazek główny.
Coś w tym stylu: -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję za rzeczową odpowiedź..poszukiwałem tutaj właśnie coś prostego natomiast nie mogłem tego znaleźć.
Na zagranicznej stronie znalazłem jeszcze coś takiego (także bardzo proste)
i następnie np.
to i Twoja odpowiedź "Cienki1980 ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak zrobic, zeby klikajac na duze zdjecie, pojawilo sie ono w nowym okienku
![]() -------------------- Staraj się nie spieprzyć roboty. Niektórych to ucieszy, pozostałych zdziwi.
www.mobiline.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz tak zrobic przy pomocy java script
![]() ![]() Jak co www.google.pl ( Tytul : Okienka w java script ) ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca o to mi chodzi. Chcę do powyższego przykładu kreo przekazać zmienną z adresem strony które ma się otworzyć, po kliknięciu na duże zdjęcie. Adres ten będzie się zmieniał wraz z małymi zdjęciami. Hmm.. nie umie się wysłowic:P
Tak jak to jest rozwiązane np na stronach z ogłoszeniami np. tu www.auto.pl Ten post edytował ali 16.07.2007, 23:11:21 -------------------- Staraj się nie spieprzyć roboty. Niektórych to ucieszy, pozostałych zdziwi.
www.mobiline.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
znalazłem ten sam skrypt, ale nie wiem jak przerobić go żeby po kliknięciu na duże zdjęcie wskakiwało nast. Da się to tutaj zrobić? Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:41 |