![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem zapalonym tworca stron sieci web w jezyku php i html a takze grafikiem komputerowym od 5lat. Ostatnio dostałem oferte pracy w Hiszpanii. Niestety beda ode mnie wymagac zupelnie czegos innego niz potrafie a mianowicie znajomosci tworzenia i operowania bazami danych Oracle. Potrzebuje szybko pomocy mądrych ludzi i odpowiedzi na pytania: a ) Jakie programy zainstalować na początek? b ) Jakie tutoriale najlepiej czytać? c ) Czy Linux jest konieczny do pracy z bazami danych Oracle? za wszelką pomoc z góry dziekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ) najlepiej samą baze
b ) dobre, takie które uwzględniają dialekt sql firmy Oracle c ) nie jest konieczny Ten post edytował devnul 16.04.2007, 11:05:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Samą baze" - Jaki program moze mi do tego posłużyć aby tak ową utworzyć? jestem zupełnie zielony w tym temacie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jestem zapalonym tworca stron sieci web w jezyku php i html a takze grafikiem komputerowym od 5lat. ... Cytat "Samą baze" - Jaki program moze mi do tego posłużyć aby tak ową utworzyć? jestem zupełnie zielony w tym temacie. Po 5 latach programowania nie wiesz jak skorzystać z google'a ? Ps. Robiłeś już coś w jakiejkolwiek bazie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mnie bardziej dziwi jak po 5 latach tworzenia stron (dobrego podejrzewam skoro dostałeś ofertę z Hiszpanii) możesz nie wiedzieć co to jest baza danych - wszystkie Twoje strony są statyczne?
tutaj link do pobrania Oracle'a (~600MB + musisz się zarejestrować) -------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 01:46 |