![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zrobiłam sobie prostą wyszukiwarkę danych z bazy, wszystko niby jest ok ale tabela koncowa jest rozwalona, czy moze ktos mi pomoc poprawić tą tablę lub może ma ktoś gotową. Oto moja! <html> <head> <title>Moja baza</title> </head> <body> <?php mysql_connect ("xxx","xxx","xxx") or die ("Nie mozna się połaczyć z MySQL"); mysql_select_db (xxx) or die ("Nie mozna się połączyć z bazą "); $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM instytucje;") or die ("błąd w pytaniu"); print "<TABLE CELLPADDING=5 BORDER=1>"; print "<TR><TD><B>Nazwa</B></TD><TD><B>Adres</B></TD>"; print "<TR><TD><B>Kod</B></TD><TD><B>Specjalizacja</B></TD>"; print "<TR><TD><B>Telefon</B></TD><TD><B>Rodzaj instytucji</B></TD>"; print "<TR><TD><B>Finansowanie</B></TD><TD><B>Specjaliści</B></TD>"; print "<TD><B>Dodatkowe</B></TD></TR>\n"; while ($rekord = mysql_fetch_assoc ($wynik)) { $nazwa = $rekord['nazwa']; $adres = $rekord['adres']; $kod = $rekord['kod']; $specjalizacja = $rekord['specjalizacja']; $telefon = $rekord['telefon']; $rodzaj = $rekord['rodzaj']; $finansowanie = $rekord['finansowanie']; $spcjalisci = $rekord['specjalisci']; $dodatkowe = $rekord['dodatkowe']; print "<TR><TD>$nazwa</TD></TD>$adres</TD>"; print "<TR><TD>$kod</TD></TD>$specjalizacja</TD>"; print "<TR><TD>$telefon</TD></TD>$rodzaj</TD>"; print "<TR><TD>$finansowanie</TD></TD>$specjalisci</TD>"; print "<TD>$dodatkowe</TD></TR>\n"; } print "</TABLE>"; ?> </body> PROSZĘ O POMOC!!! Magda ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kilka zastrzeżeń:
Nieistotne: czemu print? nie lepiej echo? warto się przyzwyczaić ![]() Użyj jednego print/echo* a nie...... (* - niepotrzebne skreślić) Bardziej istotne(choć też niezbyt): wg. specyfikacji zaleca się pisanie znaczników małymi literami (!) - wiem że to nie xhtml a html, ale mimo to:P -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzieki za pomoc! pozdrawiam;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 10:49 |