![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z mod_rewrite. Mam konto hostingowe i kilka podpietych domen. Do tego utworzone kilka subdomen na podpietych domenach. Ostatnio napisałem stronke, ale ze wzgledu na długie adresy url potrzebowałem skorzystac z mod_rewrite. Otóż niby działa, przekierowanie bez zarzutu:
Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domena.pl$ RewriteRule ^(.*)$ http://domena.pl/ [R=permanent,L] Serwer niestety mimo podpietych domen do kazdej subdomeny podaje scieżkę dostępu do plików nie jako podpietadomena.pl/plik tylko kontohostingowe.pl/katalogsubdomeny/. Poradziłem sobie z tym, jednak problem polega na obsłudze zmiennych. Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena.pl$ RewriteRule ^katalogsubdomeny/(.*),?([^,][0-9]*)?\.html$ /katalogsubdomeny/index.php?page=$1&show=$2 [L] Adres musi przekazać zmienną 'page', ale zmienna 'show' jest opcjonalna. Adres powinien wygladac 'page.html' lub 'page,show.html'. Kiedy wpisuje pierwszy to wszystko działa bez problemu, w przypadku drugiego wywala mi Error 500 - Internal Server Error. ![]() Wydaje mi się, że składnia wyrażeń jest poprawna, a mimo to coś nie działą jak trzeba. Pomocy! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
([^,][0-9]*) powinno być ([^,](.*)*) - inaczej szuka stron w postaci page,cyfryod0do9.html
to tak bez testowania -------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, nie wywala juz Internal Error, ale dalej nie działa.
![]() Edit: Poprawka, jest przypisywana jedna zmienna page = 'page,1' przy wpisaniu 'page,1.html'. Jak rozdzielić te zmienne 'page' i '1'? Ten post edytował LapKom 15.04.2007, 13:46:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż cały plik .htaccess (obstawiam brak flagi QSA)
-------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany!
Kod RewriteRule ^katalogsubdomeny/([^/][a-zA-Z]+),?([^,]*)?\.html$ /katolgsubdomeny/index.php?page=$1&show=$2 [NC,L] Proszę o zamknięcie tematu. Ten post edytował LapKom 15.04.2007, 14:02:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 10:00 |