![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, że z tak prostym problemem...
Chciałbym umieścić na stronie skrypt php, który umożliwiałby detekcję przeglądarki, wypisywałby wynik, a w przypadku używania IE ukazałby się dodatkowy komentarz. Mam na razie coś takiego: Kod <?php echo 'Twoja przeglądarka została zidentyfikowana jako: '.$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'].'.'; if(HTTP_USER_AGENT == ![]() ![]() { echo ' Polecam używanie przeglądarki Firefox. '; } ?> Co trzeba wpisać w warunku do 'if'-a? -------------------- Pozdrawiam wszystkich chcących pomóc!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Popraw BB Code na php
2. Nie HTTP_USER_AGENT, a:
3. http://en.wikipedia.org/wiki/User_agent -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli polecasz inną przeglądarkę to warto, żebyś sprawdzał czy przeglądarka usera NIE jest Firefoxem. Czyli:
-------------------- "Zero 'errorów' nic nie oznacza. Walidator sprawdza tylko składnię. Kod strony jest jak psu z d**y wyjęty i to, że walidator świeci się na zielono nie oznacza, że ta kupa jest ładna" - mike
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatecznie zastosowałem inne rozwiązanie, które mi odpowiada - źródło.
dziękuje za pomoc. -------------------- Pozdrawiam wszystkich chcących pomóc!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:04 |