![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem zapytać, jak zrobić linki typu:
za pomocą mod-u rewrite. Chodzi o zastąpienie linków:
na:
Koniecznie pytajniczek, tak jak na owned.pl ![]() Wiem, że na modzie rewrite można robić bardziej przejrzyste kombinacje, ale ta mi się podoba, a nie wiem jak ją zrobić. Z góry dziękuję za pomoc ![]() Ten post edytował matix 15.04.2007, 09:53:47 -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mod rewrite jest tu zupełnie zbędne, czemu? a no temu że to: http://serwer.pl/index.php?1:2:3:4:5 jet równe temu http://serwer.pl/?1:2:3:4:5
co trzeba zrobić? a zapoznać się ze zmienną
pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki ! Na to bym nie wpadł
![]() Podam poniżej prosty sposób użycia, na wszelki wypadek, gdyby ktoś też tego potrzebował:
Pozdrawiam ![]() -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz tak:
a powinno być tak:
nazwy stałych predeiniowanych w tym tablic superglobalnych i ich indexy pisane są wielkimi literami -------------------- |
|
|
![]()
|
|
to bez znaczenia. można napisać z małych liter.
-------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
mówisz?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wiem, ale to akurat jest tablica.
spróbuj sobie wywołać: $_SERVER['QUERY_STRING']; a potem $_SERVER['query_string']; i zobaczysz, że nie ma róznicy. Mnie chodzi o to. -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
$_SERVER to tez tablica jakbyś nie zauważył - tyle że superglobalna
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:15 |