![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otóż chciałbym się zapytać jak można w łatwy sposób zrobić coś takiego... mam panel administracyjny do bazy dodaje jakąś liczbę<100 niech to będzie 50
i kod przerabia to na nie wiem co.. i pokazuje mi mi tą wartość ( w tym wypadku 50 ) na wykresie..... na dowolnym rozmiarze strony..... biorąc że będzie plik o wymiarach 5x1 px.. poprostu wpisuje 50 to pokazuje połowę całego wykresu itp.. bez żadnych liczeń podobnych do sondy.... to bedzie mi potrzebne do napsiania modułu do systeu CMS o nazwie projekty.. wpisujemy nazwe projektu i pokazuje jaką część całego projektu wykonaliśmy Ten post edytował fredzio90 14.04.2007, 17:39:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najszybszy i najładniejszy sposób, ponieważ pierwszego div'a możesz sobie dowolnie skonfigurować (procentowo, pikselami), a drugi sam z siebie dostosuje się do niego PS. końcowo powinno wyglądać tak (aby się dobrze w IE wyświetlało) klasa postep powinna zawierać właściwość width z przypisanym wyliczonym przez Ciebie procentem Ten post edytował Łukasz O. 14.04.2007, 18:02:57 -------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ty mnie zle zrozumiales.. ja chce takie coś że jest zapytanie przykkładowe:
w tabeli są takie pola: nazwa, postep i zeby wylapywalo z pola postep liczbe ktorą administrator samemu wpisał... i żeby na podstawie tej liczby rysowało pasek poziomy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WHERE id = id admina
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
oj nie chodiz mi o zapytanie. przedstawie to tak:
Ktoś wykonuje tłumaczenie napisów do filmu a NAG na PL.. Prowadzi przy tym stronę na która wystawi powyższe napisy.. i Chce informować internautów o steni postępu wykonania prac... Powyższy przykład możemy zobaczyć na: Zobacz po prawej stronie.. te dane są pobierane z bazy danych... te całkowite liczby np 30, 45, 70, 90 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pofatygowałeś się podpiąć to co Ci pokazałem? czy tylko zerknąłeś?
wynik: ![]() to tak ode mnie jako bonus - chciałeś coś łatwego - jak nie odpowiada to możesz za każdym razem męczyć serwer, żeby Ci generował dynamiczny obrazek - Twój wybór - tyle tylko, że moje rozwiązanie jest o wiele bardziej elastyczne PS. ktoś jeszcze uważa, że ten sposób jest nieodpowiedni? Ten post edytował Łukasz O. 14.04.2007, 23:53:03 -------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba nie do końca wiesz co chcesz zrobić ;/
jeżeli chcesz wyciągnąć z bazy tylko jedno pole o nazwie np postęp dla danego użytkownika i np filmu to zamiast:
po prostu oczywiście to przykład bo nie wiemy jak wygląda Twoja baza. Następnie gdy wyciągniesz juz wartość liczbową tego postępu możesz narysować np za pomocą prostych divów (btw czytaj kilka postów wyżej ;P)pasek postępu. nic trudnego, po prostu czytaj ze zrozumieniem, co napisali inni ![]() lub inaczej sformułuj pytanie pozdrawiam -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem taką funkcje:
i działa... |
|
|
![]()
|
|
ciekawe co będzie jak będziesz chciał dać jako pasek postępu np. ukośne linie -> wiem czepiam się, ale to dlatego, że sam chciałeś coś prostego i elastycznego, co zresztą dostałeś, a teraz jakieś dziwne funkcje wymyślasz
PS. pokaż mi jak robisz swoją funkcją dwukolorowy pasek postępu od czerwonego(początek) do zielonego (koniec) i jak go dostosowujesz do różnych szerokości, np. 70% i 234px w jakimś bloku Ten post edytował Łukasz O. 15.04.2007, 14:03:15 -------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
właśnie nad tym pomyślałem i mam takie funkcje css:
i mam 2 funckje ktorą jedną używam w bloku, drugiej w środku menu ( pomiędzy blokami...) i sprawuje się doskonale! PS to nie są nazwy kolorów.. z - zielony c - kremowy ;D tak jak na tej stornie kinomania.org.. tak samo zrobiłem.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:26 |